Ekonomi

Belediye duyurdu! En düşük işçi maaşı 3 bin 200 TL oldu!

Kütahya Belediyesi’nde bulunan bin 200 işçiyi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Toplu iş sözleşmesi töreninde imzalanan sözleşmeye göre en düşük asgari ücret miktarı 3 bin 200 TL oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Prof. Dr. Alim Işık, sözleşmenin Türkiye’de örnek bir anlaşma olacağını belirtti.

headline.jpg

TÜRKİYE’DE İMZALANAN SAYILI SÖZLEŞMELERDEN BİRİSİ OLDU

Şube Başkanı Ödemiş, “Güzel bir sözleşme imzaladık. Başkanımız hem kadrolular hem de doğrudan temindeki arkadaşlara güzel zamlar verildi. Türkiye’de imzalanan sayılı sözleşmelerden birisi oldu” diyerek müjdeyi duyurdu.

2697622-810x458-001.jpg

SÖZLEŞMEMİZ HAYIRLI OLSUN

Mahalli İdareler İşveren Sendikası (MİS) Genel Sekreteri Mehmet Oruçöz ise “Alın terine saygı ve yetim hakkını korumak. Türkiye’nin ve belediyenin şartlarını çok iyi biliyoruz. Bizde hem başkanım hem de sizleri düşünerek bu sözleşmenin hazırlanmasına katkı sunduk. Çalışma performansının yükseleceği konusunda bu sözleşmenin şuana kadar yapmış olduğumuz sözleşmeler içerisinde çok nadir bir sözleşme olduğunu söylemek istiyorum. Sözleşmemiz hayırlı olsun” dedi.

tl-para-16-9-1587912329-880x495-001.jpg

“İŞÇİLERİ MAĞDUR ETMEYELİM DEDİK”

Başkan Işık konuyla ilgili yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“Belediye Başkanı olduktan sonra inancımın gereği olarak işçilerimizin sendikalı, belediyemizin de bu işten anlayan uzman işveren sendikası ile çalışması gerektiğine inandım. Çalışanlarımıza istediğiniz sendikaya üye olabilirsiniz ama mümkünse sendikalı olun dedim. Kimseye herhangi bir baskı yapmadan istediğiniz sendikaya üye oldunuz. Bizde belediye olarak tercihimizi MİS’den yana kullandık ve yetkili sendikamız siz olun dedik. İki sendika bir araya gelin ve Türkiye ve Kütahya’nın şartlarında ‘işçileri mağdur etmeyelim’ dedik”