Ekonomi

Asgari Ücretin 3.100 TL olması için ilk gerçek adım atıldı!

Asgari ücretin 3.100 TL olması için ilk gerçek adım atıldı. Konu ile ilgili geçtiğimiz haftalarda açıklama yapan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu asgari ücretin 3.100 TL olmasını istemiş, CHP’nin bu konudaki teklifinin 3.100 TL olduğunu belirtmişti. Bugün konu ile ilgili TBMM’de hareketli dakikalar yaşandı.

TEKLİF VERİLDİ

CHP, bugün asgari ücretin 3.100 TL olması için Meclis’e kanun teklifi sundu. Sunulan teklifte 2021 asgari ücretin 3.100 TL olmasının istendiği belirtildi. Konuyla ilgili detaylar ve Kanun Gerekçesi – Teklif Metni haberimizde

“KAÇINILMAZ BİR ZORUNLULUKTUR”

CHP’nin sunduğu kanun teklifinde şu ifade yer aldı:

“Yurttaşlarımızın adil ve elverişli koşullarda, insanca yaşama olanağı sağlayacak bir ücret karşılığında çalışması anayasal bir zorunluluk olduğu kadar sosyal devletin de gereğidir. Çalışan insanın onuruna yaraşır bir yaşam sürdürebilmesini sağlayacak düzeyde ücret alması ve asgari ücretin bu ilke doğrultusunda belirlenmesi kaçınılmaz bir zorunluluktur”

ASGARİ ÜCRETİN 3.100 TL OLARAK BELİRLENMESİ

Herkesi yakından ilgilendiren teklif, TBMM’ye CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay ve CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel tarafından sunuldu. Sunulan teklifin özetinde şu ifadeler yer aldı:

“Teklif ile, Asgari Ücret Tespit Komisyonunun kuruluşu, karar alma esasları, görev ve sorumluluklarının yeniden düzenlenmesi, net asgari ücretin 1 Ocak 2021 itibariyle 3.100 Türk lirası olarak belirlenmesi ve asgari ücretlilerden kesilen gelir vergisinin kaldırılması amaçlanmaktadır”

4-1134.png4-1134.png5-790.png6-560.png7-445.png

8-336.png9-269-1.png

BUNDAN SONRAKİ AŞAMADA NELER OLACAK?

CHP’nin asgari ücretin 3.100 TL olmasına ilişkin hazırladığı teklif, komisyonda görüşülecek. Teklifin oylandıktan sonra kabul edilmesi durumunda gündeme gelecek.

Asgari ücretle ilgili gelişmeleri yakından takip ediyor olacağız.

Bir Yorum

  1. O da meclisten geri döner.kabul edilmez.ne de olsa hepsi milletin vekili.milletvekili.