Ekonomi

Doğalgaz faturalarıyla ilgili flaş detay!

Yapılan hesaplamalara ve araştırmaya göre İstanbul’da 1 metreküp doğalgazın vergi dahil olan fiyatı 1,9 TL olarak ifade edildi. Sabit bir halde 40 derece sıcaklıkta yanan bir 1 saatlik kombi saat 0,42 metreküp, 24 saat içerisinde 10 metreküp gaz tüketmektedir. Günlük olarak fiyatlandırma yapıldığında 19 TL’ye denk gelmektedir. Bu da aylık 575 TL fatura miktarına eşitleniyor.

5e1cd9f018c7731a684c508c.jpg

KOMBİ DAHA AVANTAJLI

Aylık 575 TL doğal gaz faturası yüksek gelebilir. Ancak doğalgaz yerine sadece bir odada elektrikli ısıtıcı kullanıldığı zaman bu şekilde fatura daha yüksek gelecektir.

Kombi kullanırken, sıcaklığı 50 dereceye sabitlerseniz, aylık fatura 725 TL civarlarında gelecektir. Ancak ısıyı ortalama 40 – 45 derece sabitlediğinizde yüzde 25 oranında tasarruf sağlayabilirsiniz.

81-milyonun-gundeminde-dogalgaz-faturalari-var-679032-5.jpg

SOĞUKLAR KENDİNİ HİSSETİRMEYE BAŞLADI

Soğukların her geçen gün kendini hissettirmeye başlaması sebebiyle doğalgaza olan yönelim daha da fazlalaştı. Ocak ve Şubat aylarının mevsim normallerine göre bir tık daha soğuk geçmesi bekleniyor.

FANLI ISITICILAR FATURAYI YÜKSELTİYOR

Doğalgaz faturasının yüksek gelmesini istemeyenler, fanlı ısıtıcılara yöneliyor. Ancak fanlı ısıtıcıların cebi yaktığı ortaya çıktı. Hem elektrik hem de fanın çalıştığı durumlarda fazla elektrik kullanan bu cihazlar faturaya anında yansıyor. Kısa süreli olarak kullanıldığında sorun olmayan bu cihazlar uzun süreli kullanıldığında sorun yaratabilir.

screenshot-4-001.jpg

KOMBİDE TASARRUF YAPMA

Kombide tasarruf yapmak için uzmanlar kombinin sürekli olarak açıp kapatılmasını önermiyor. Bu kapsamda kombi açık kalsa bile kullanılmasını istemediğiniz dönemlerde en düşük ısıda tutabilirsiniz.