Dünya

ABD’de üretilen koronavirüs aşısında ciddi yan etki!

ABD’li şirket olan Moderna aşısının koronavirüs aşısının bir yan etkisi olduğu tüm dünyaya duyuruldu. Konu ile ilgili gelen bilgiye göre yüz dolgusu yaptırmış olan kişilerde enfeksiyon ve iltihaplanma durumunun olduğu ortaya çıktı. Konu kısa süre içerisinde gündeme bomba gibi düştü.

YAN ETKİLER GÜNDEME GELMEYE BAŞLADI

Dünyanın bir kısmı üretilen koronavirüs aşılarıyla birlikte aşılanmaya başlıyor. Ancak aşılanmaya sevinilirken, yan etkilerin duyulmasıyla birlikte korkular da artmaya başlıyor. Ancak BioNTech koronavirüs aşısıyla birlikte gelen yan etki haberleri tüm dünyayı tedirgin etmeye başladı. Uygulanan ilk aşıda bir takım yan etki ve reaksiyonlar ortaya çıkınca, uzmanlar, alerji durumu olan kişilerin ilk aşamada aşı yaptırmamasını söylemişti.

5f931e2c2269a2249845f2f2.jpg

MODERNA AŞISINDA YAN ETKİ

Sadece BioNTech Pfizer koronavirüs aşısında değil, aynı zamanda Moderna koronavirüs aşısında da yan etki tespit edildi. Açıklama FDA Danışma Komitesinden duyuruldu. Komite, açıklamasında yüz olgusu yaptıran kişilerde yan etki görüldüğünü ortaya çıktığı belirtildi. Dolgunun yaptırıldığı yerlerde iltihaplanma ve şişlik görüldü.

115560160-whatsubject.jpg

BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİN VERDİĞİ TEPKİ

Konu ile ilgili açıklama yapan Dr. Shirley Chi, bu durumun bağışıklık sisteminin verdiği bir tepki olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

“Aşı yapıldığında bağışıklık sistemi daha hızlı çalışmaya başlar. Bu süreçte bağışıklık sistemi vücutta doğal yollardan oluşmamış dolgu gibi maddelere karşı iltihaplanma gibi tepkiler verebilir”

 

Bir Yorum

  1. Organ nakili olan insanlar ne yapacak böyle aşılarda hastayı ne gibi önemler aldınız kamuya duyrulur