Gündem

81 il için açıklandı! Bu gece felaket şiddetli geliyor! Önleminizi alın

Bu geceden itibaren yarın sabaha kadar çok etkili rüzgar beklendiği Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından açıklandı. 81 il için 27 Aralık hava durumu açıklanırken vatandaşlara önlem alınması çağrısında bulunuldu.

ÇOK FELAKET ŞİDDETLİ GELİYOR

İl il açıklanan hava durumu tahminlerinin yanı sıra yarınki hava durumu hakkında, “Ülkemizin batı kesimlerinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın batısı, Kıyı Ege, Antalya çevreleri ile Burdur’un güneydoğu kesimlerinin yağmur ve sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. İç ve doğu kesimlerde sis ve pus olayı ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor.” denildi.

ÖNLEMİNİZİ ALIN

Ayrıca hava sıcaklığı ve rüzgarla ilgili olarak ise, “Hava sıcaklıklarının ülke genelinde artması, özellikle batı kesimlerde mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi beklenmektedir. Genellikle güney ve güneybatılı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara Bölgesi ile Ege’nin kıyı kesimlerinde kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-75 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.” ifadeleri yer aldı.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın; Marmara geneli ile Ege’nin kıyı kesimlerinde güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-75 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, çatı uçması, ağaç ve direk devrilmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

YARINKİ HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA

Parçalı, yer yer çok bulutlu, bölgenin batısının sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Rüzgarın; güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-75 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

BALIKESİR 10°C, 18°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinde batı ilçeleri sağanak yağışlı

EDİRNE 12°C, 15°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu, gece saatlerinden itibaren sağanak yağışlı

İSTANBUL 11°C, 15°C

Parçalı, yer yer çok bulutlu

KOCAELİ 13°C, 19°C

Parçalı bulutlu

EGE

Parçalı ve çok bulutlu, kıyı kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor. Rüzgarın; Kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına (40-75 km/saat) şeklinde esmesi bekleniyor.

A.KARAHİSAR 1°C, 12°C

Parçalı bulutlu

DENİZLİ 8°C, 17°C

Parçalı bulutlu

İZMİR 12°C, 17°C

Çok bulutlu ve sağanak yağışlı

MANİSA 10°C, 18°C

Çok bulutlu

AKDENİZ

Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz’in yer yer az bulutlu, bu akşam saatlerinde Antalya çevreleri ile Burdur’un güneydoğu kesimlerinin sağanak yağışlı geçeceği tahmin edilmektedir. Gece ve sabah saatlerinde Göller yöresinde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

ADANA 5°C, 18°C

Az bulutlu

ANTALYA 13°C, 19°C

Parçalı ve çok bulutlu, bu akşam saatlerinde sağanak yağışlı

HATAY 2°C, 14°C

Az bulutlu

ISPARTA 4°C, 12°C

Parçalı ve çok bulutlu

İÇ ANADOLU

Parçalı ve az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte doğusunda buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ANKARA 1°C, 13°C

Parçalı ve az bulutlu

ESKİŞEHİR 2°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

KONYA 1°C, 11°C

Parçalı ve az bulutlu

YOZGAT -2°C, 9°C

Parçalı ve az bulutlu

BATI KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde iç kesimlerde pus ve yer yer sis hadisesi bekleniyor.

BOLU 3°C, 13°C

Parçalı bulutlu

DÜZCE 5°C, 17°C

Parçalı bulutlu

KASTAMONU 0°C, 12°C

Parçalı bulutlu

ZONGULDAK 11°C, 17°C

Parçalı bulutlu

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Parçalı bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi birlikte bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

GÜMÜŞHANE -6°C, 6°C

Parçalı bulutlu

RİZE 6°C, 16°C

Parçalı bulutlu

SAMSUN 12°C, 19°C

Parçalı bulutlu

TRABZON 8°C, 16°C

Parçalı bulutlu

DOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor. Gece ve sabah saatlerinde pus ve yer yer sis hadisesi ile birlikte kuzey ve doğu kesimlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ERZURUM -14°C, -3°C

Az bulutlu

KARS -17°C, -5°C

Az bulutlu

MALATYA -3°C, 6°C

Az bulutlu

VAN -9°C, 3°C

Az bulutlu

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Az bulutlu geçeceği tahmin ediliyor.

DİYARBAKIR -3°C, 10°C

Az bulutlu

GAZİANTEP 0°C, 10°C

Az bulutlu

SİİRT 0°C, 11°C

Az bulutlu

ŞANLIURFA 2°C, 13°C

Az bulutlu

DENİZLERDE HAVA

Fırtına beklenmiyor.

KARADENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu; Rüzgar: Batı Karadeniz’de güney ve güneybatıdan, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren doğu ve kuzeydoğudan; Doğu Karadeniz’de doğu ve güneydoğudan, batısı güneybatıdan 2 ila 4 (10-30 km/sa) yer yer 5 (40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüş: İyi.

MARMARA

Hava Durumu: Parçalı bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren batısı sağanak yağmurlu; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan, akşam saatlerinde güneybatıdan 3 ila 5 (20-40 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 0,5 ila 1,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

EGE

Hava Durumu: Parçalı ve çok bulutlu, sağanak yağışlı; Rüzgar: Güney ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50km/sa), yarın (Pazar) sabah saatlerinden itibaren yer yer 7 (60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,5 ila 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

AKDENİZ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, yarın (Pazar) sabah saatlerine kadar Batı Akdeniz’in batısı sağanak yağışlı; Rüzgar: Batı Akdeniz’de doğu ve güneydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), gece ve sabah saatlerinde Antalya Körfezi kuzeydoğudan 3 ila 5 (20-40 km/sa); Doğu Akdeniz’de doğu ve kuzeydoğudan 4 ila 6 (30-50 km/sa), doğusu 7 (60 km/sa) kuvvetinde; Dalga: 1,0 ila 2,0 m yer yer 2,5 m; Görüş: İyi, yağış anında orta.

VAN GÖLÜ

Hava Durumu: Parçalı ve az bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yer yer puslu, Rüzgar: Doğu ve kuzeydoğudan 2 ila 4 (10-30 km/sa) kuvvetinde, Dalga: 0,5 ila 1,0 m, Görüş: İyi, pus anında orta.