Ekonomi

AVM’lerde kaçırılmayacak fırsat! 6 bin kişiye iş fırsatı!

Alışveriş merkezleri, durulan piyasayı canlandırmak adına önemli bir girişime hazırlanıyor. Her AVM, kendi e-ticaret web sayfası hazırlayarak, bölgedeki müşterilerine hizmet verecek. Bu noktada ilk olarak 6 bin kişiye ek istihdam sağlanacak. Detaylar haberimizde

18 MART’TA KAPATILMIŞTI

Salgının ilk başlarında 18 Mart tarihinde alınan tedbirler kapsamında kapılarını kapatan AVM’ler normalleşme adımlarıyla birlikte 1 Haziran’da kapılarını yeniden açmıştı. Ancak son dönemlerde getirilen kısıtlamalar sebebiyle yeniden gelir kaybı yaşamaya başlayan AVM’ler için yeni proje gündemde.

SANAL AVM’LER

Alışveriş Merkezi Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Prof. Dr. Hüseyin Altaş, sanal AVM projesi üzerinde yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, her AVM, kendi e-ticaret sitesini kurabilecek. Tüketiciler ise, kendi semtlerine en yakın AVM’lerden online olarak alışveriş yapabilecek. Ürünler ise kuryeler aracılığı ile tüketiciye ulaştırabilecek.

headline-2.jpg

Tüketiciler isterlerse, birden fazla ürün talep edip, denedikten sonra kuryeye teslim edebilecek.

6 BİN KİŞİYE İSTİHDAM SAĞLANACAK

Altaş, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Aslında tamamen tüketici lehine bir girişim bu. AVM’yi mahallelere yayıyoruz. Bu model ayrıca ek istihdam yaratacak. Her AVM kendi moto-kurye ekibini kuracağı için tek vardiyada 3 bin, iki vardiyada ise yaklaşık 6 bin ek istihdam yaratılmış olacak”

CAZİP BİR SİSTEM

Hazırlanan bu projenin aynı zamanda gelir paylaşımı modeli olduğunu da belirten uzman isim, sözlerine, “Markaların internet siteleri üzerinden yapılan alışverişlerde gelir sadece genel merkeze giderken artık hem markanın franchise’ı, hem AVM hem de marka kazanacak. Bu hem alışverişi artırıcı hem de geliri paylaştıran bir model. Temassız alışveriş olanağı da sunduğu için de cazip. Bir yandan da tüketici mağduriyeti önlenmiş olacak. Tüketici ürünü sıkıntılı olduğunda kendisine yakın AVM’den satın alma yaptığı için mağazaya gidip muhatap bulabilecek” şeklinde son verdi.