Ekonomi

Faizsiz 15 bin TL kredi verilecek! Detaylar açıklandı!

Kendi işini kurmak isteyenlere büyük yardım geliyor. Yapılan desteklerle birlikte, vatandaşlar kendileri daha kolay iş sahibi olabiliyor. Kişiler uzman oldukları ve bilgileri alanda iş kurmak istediklerinde Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları’na başvurduklarında 15 bin TL’ye kadar kredi alabiliyor.

0x0-faizsiz-kredi-mujdesi-15-bin-lira-kredi-destegi-veriliyor-geri-odeme-plani-ve-basvuru-sartlari-1609000077530.jpg

Koronavirüs salgını kapsamında bu dönem pek çok vatandaş ne yazık ki işsiz kaldı. Ancak iş arayan ve kendi işini kurmak isteyenlere dev destek geldi. Bu konuda merak edilen ve devletin verdiği destek paketleri şu şekilde..

DEVLET DESTEK VERİYOR

Devlet vatandaşlara çeşitli isimler altında destek vermeye devam ediyor. Kendi işini kurmak isteyen vatandaşlar maliyetlerin düşürülmesi ve bir an önce çalışma sürecinin başlayabilmesi adına teşvik sağlanıyor. Destekler sayesinde binlerce kişi kendi işini kurabiliyor.

0x0-faizsiz-kredi-mujdesi-15-bin-lira-kredi-destegi-veriliyor-geri-odeme-plani-ve-basvuru-sartlari-1609000077967.jpg

15 BİN TL FAİZSİZ DESTEK

Verilen desteklerden bir tanesi de 15 bin TL faizsiz kredi desteği. Bu destek, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından veriliyor. Vatandaşlar uzman oldukları ve iş kurmak istedikleri alanlar için 15 bin TL faizsiz kredi alabiliyor. Kredilere faiz uygulanmaması en büyük avantaj olarak değerlendiriliyor. Kredi, geriye sadece anapara olarak ödeniyor.

GERİ ÖDEMELER NASIL YAPILIYOR?

Geri ödemeler ise 12 ay ödemesiz dönemde 58 ay vadeli ve 60 ay vadeli olarak yapılabiliyor. Konu ile ilgili başvurular İl genelinde hizmet veren Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına yapılabiliyor.

0x0-faizsiz-kredi-mujdesi-15-bin-lira-kredi-destegi-veriliyor-geri-odeme-plani-ve-basvuru-sartlari-1609000075356.jpg

28 BİN TL DESTEK

15 bin TL’lik destek dışında bir de 28 bin TL’lik destek veriliyor. Bu destek ise 29 yaşını tamamlamamış ilk defa işyeri açacak olan vatandaşlara veriliyor. Bu kapsamda hem sigorta prim hem de gelir vergisi desteği ile birlikte yardımlar 28 bin TL’yi aşıyor. Bu destekten yararlanan vatandaşlar 12 ay boyunca prim ödemesi yapmıyor.