Ekonomi

Ankara’da halk ekmek fiyatlarına zam yapıldı!

1 TL olan ekmeğin perakende satış fiyatı alınan kararla birlikte 4 Ocak tarihinden itibaren 1,25 TL olarak satılacak. Konuyla ilgili açıklama Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapıldı.

1,25 TL’DEN SATILACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek ve Un Fabrikası AŞ Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklamasında 4 Ocak 2021 tarihinden itibaren 1 TL olan ekmeğin satış fiyatının 1,25 TL olarak satılmasına karar verildiğin belirtildi.

5fea37af55428223504fef88.jpg

YAZILI AÇIKLAMA YAPILDI

Genel Müdürlük, yapmış olduğu yazılı açıklamasında vatandaşların teveccühüyle yıllardır sağlıklı ve hijyenik bir şekilde üretim yapıldığının altını çizdi.

“KAR ELDE ETMEKSİZİN”

Konuyla ilgili genel müdürlük tarafından yapılan yazılı açıklamada şu ifade kaydedildi:

“Ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik ortamda, hafta içi günlük ortalama 800 binden fazla ekmek üretimi gerçekleştiren Ankara Halk Ekmek, üretim maliyetlerindeki sürekli artışlar nedeniyle oluşan zararı uzun bir süre göğüslemiştir. Ancak gelinen son noktada, un, maya, işçi maliyetleri, enerji ve diğer giderlerimizdeki artışın yüzde 30’u aşarak tolere edilmeyecek bir noktaya ulaşması, ekmek fiyatının yeniden gözden geçirilmesini zorunlu kılmıştır. Günümüzde piyasadaki 200 gram ekmek fiyatı 1,5 liradır. Ankara Halk Ekmek, hemşehrilerimize 250 gram ekmeği üretmeye devam edecek olup 4 Ocak 2021 tarihi itibarıyla 1 lira olan ekmek fiyatına 25 kuruş ilave edilerek, perakende satış fiyatı kar elde etmeksizin maliyetine 1 lira 25 kuruş olarak belirlenmiştir”