Gündem

Adalet Bakanlığı münhal noterlikleri duyurdu!

Adalet Bakanlığı Resmi Gazete’de münhal noterlikler açıklandı. Münhal noterlikler arasında 2019 yılı gayrisafi gelirleri ve isimleri arasında 2 Milyon 940 bin 629,21 TL olan noterliklerin de yer alması dikkat çekti.

ADALET BAKANLIĞI MÜNHAL NOTERLİKLERİ AÇIKLADI

Bakanlık tarafından yayımlanan münhal noterlikler açıklamasında, “1512 sayılı Noterlik Kanununun 22 ve müteakip maddeleri gereğince BİRİNCİ, İKİNCİ, ÜÇÜNCÜ SINIF NOTERLERDEN bu noterliklere atanmaya istekli olanların ilân tarihinden itibaren bir ay içinde Bakanlığımıza www.vatandas.uyap.gov.tr adresinde yer alan başvuru ekranından güvenli elektronik imza, e-devlet şifresi veya mobil imza ile başvurmaları gerekmektedir.” denildi

MÜNHAL NOTERLİKLER BAŞVURU

Öte yandan açıklamada, “Atamalar, başvuru ve vazgeçme taleplerinin elektronik ortamda alınarak sisteme işlenmesi sonucu elektronik ortamda gerçekleştirileceğinden fiziken yapılan başvurular kabul edilmeyecektir. Elektronik ortamda başvuru için başvuru kılavuzlarına, www.higm.adalet.gov.tr adresinden ulaşılabilecektir. Başvurularda UYAP kayıtları esas alınacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

MÜNHAL NOTERLİK NEDİR? 

Ya istifa veya emeklilik nedeniyle “münhal” duruma düşen yani boşalan NOTER kadrolarına MÜNHAL NOTERLİK denir.

Resmi Gazete Adalet Bakanlığı noter ilan detayları için tıklayın