Kültür-sanat

Ünlü modacı Pierre Cardin hayatını kaybetti! Pierre Cardin kimdir?

Dünya genelinde büyük bir üne sahip olan ünlü modacı Pierre Cardin’in 98 yaşında hayatını kaybetmesi sonrasında Pierre Cardin kimdir araştırması yapılmaya başlandı. İşte Pierre Cardin hayatı hakkında merak edilenler

39446971-401.jpg

PİERRE CARDİN KİMDİR?

1922 yılında dünyaya gelen İtalyan modacı 1936 yılında mesleğe ilk adımı attı. Bir terzinin yanında dikiş dikmeye başlayan Pierre Cardin, 1945 yılında dönemin önemli isimlerinden olan Jeanne Paquin, Christian Bernard ve Elsa Schiaparelli ile birlikte çalışmaya başladı.

1947 – 1950 yılları arasında kendini daha da geliştiren ünlü isim, 1950 yılında Haute Couture akımını kendi başına açmış olduğu Maison De Couture mağazasında geliştirdi.

pierre-cardin-hayatini-kaybetti-4856752.jpg

Bundan tam 7 yıl sonra da erkek giyimi için ilk satış yeri olan Eve (Havva)’yı açıtı.

Sosyal içerikli çalışmalarını daima ön planda tutan Pierre Cardin, zaman içerisinde Çin’den Macaristan’a İngiltere’den Rusya’ya kadar pek çok ülkeye yayıldı. Sadece giyim ile değil, aynı zamanda parfüm, mücevher, restoran zinciri gibi çeşitli alanlarda da modasını devam ettirdi.

Pierre Cardin aynı zamanda dünyada hiçbir modacının cesaret edemediği bir işe girişerek, uniseks kavramını hayatımıza yerleştirdi. 1991 yılında ise UNESCO kültür elçiliğine seçildi.