Sağlık

Resmen açıklandı! Koronavirüse karşı bu 5 gıdayı sofranızdan eksik etmeyin!

Tüm dünyayı kısa süre içerisinde etkisi altına alan ve her geçen gün çok sayıda kişinin ölümüne neden olan koronavirüse karşı en etkili silahımız bağışıklığımız. Bunun bilincinde olan uzmanlar ise mutlaka tüketilmesi gereken 5 gıdayı tek tek açıkladı.

HİÇBİR GIDA AŞININ YERİNİ TUTMAZ

Salgından kurtulmak için üretilen koronavirüs aşısının hiçbir gıdanın yerini tutmayacağını belirtilen uzmanlar, mutlaka tüketilmesi gereken gıdaları sıralayarak, vatandaşları uyardı.

duvnkcjxnucgaxvsozlq3q.jpg

TON BALIĞI

Tüm Türkiye’de ve dünyada tüketilen ve son derece popüler olan ton balığı, içerisindeki omega-3 ve protein açısından oldukça zengin bir besin. Ton balığının koronavirüs karşı vücudu güçlendirebileceği ifade ediliyor.

0x-4njbevukf-zhdbsnhka.jpg

BİTTER ÇİKOLATA VE ÜZÜM

Sağlıklı atıştırmalık olarak ifade edilen bitter çikolata ve üzüm, özellikle 60 yaş üzerindeki yaş grubunun kan dolaşımını hızlandırıyor. Besinlerin koronavirüs savaşmaya yardımcı olabileceği, North Carolina Eyalet Üniversitesi tarafından ifade ediliyor.

nuwfc2brsusccuc2yhnp-g.jpg

KEFİR

Son dönemlerin popüler besinlerinden olan kefir, ayran benzeri bir içecek olarak biliniyor. Koronavirüs enfeksiyonla savaşmaya yardımcı olabilecek olan kefir, aynı zamanda sitokin fırtınasını önlemekte de yardımcı olabilecek.

farcjiqkq0qczpdfwwipew.jpg

NİSİN

Nisin, aslında pek çok ürün içerisinde bulunuyor. İşlenmiş peynir, süt, sütlü tatlılar et ve konserve gibi yiyeceklerin içerisinde bulunan nisin, koronavirüsün insan hücreleriyle birleşmesini engellediği ortaya konuldu.

pplayo0pg020qr-yzftlba.jpg

DENİZ YOSUNU

İrlanda’da özellikle solunum yolu rahatsızlıklarının engellenmesi için kullanılan deniz yosunu, ilişkin açıklama yapan Swansea Üniverseitesi’ndeki araştırmacılar, ” Eğer plasebo kontrollü klinik çalışmanın sonuçları beklediğimiz gibi çıkarsa, deniz yosunu içeren burun spreyleri Covid-19 ile mücadelede ekstra bir önleme stratejisi olarak kullanılabilir” dedi.

SİHİRLİ DEĞNEK DEĞİLLER

Uzmanlar aynı zamanda hiçbir besinin sihirli bir etkiye sahip olmadığını ancak bu besinlerin mutlaka tüketilmesi gerektiğinin de altını çizdi.