Gündem

Bakan Koca açıklamıştı! Yeni uygulama yarın başlıyor!

Bakan Koca, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında PCR testi ibrazı zorunluluğunun 28 Aralık tarihinde başlayacağını duyurmuştu. Daha sonra Türk Hava Yolları’ndan gelen açıklamaya göre uygulama 30 Aralık tarihine ertelendi. Buna göre PCR test ibrazı zorunluluğu yarından itibaren başlıyor.

yurt-disindan-gelenlere-pcr-testi-ibrazi-zorunlul-4856037.jpg

NEGATİF TEST ZORUNLULUĞU GELDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son olarak düzenlemiş olduğu basın toplantısı sonrasında hava, kara ve deniz yolu ile ülkemize gelecek olan tüm yolcularda son 72 saat içerisinde yapılmış negatif sonuçlu PCR testlerini ibraz etmeleri gerektiğini belirtmişti. Konu ile ilgili PCR testi ibrazı zorunluluğu kararı yarından itibaren uygulanmayacağı başlayacak.

MART’A KADAR DEVAM EDECEK

Gelen bilgiye göre yeni koronavirüs kararı yarından itibaren uygulanmaya başlarken, gelecek yıl Mart ayına kadar ikinci bir karara kadar devam edeceği belirtildi.

2920125-810x458.jpg

TEST SONUCU İBRAZ ETMEYENLERE NE OLACAK?

Test sonucu ibraz etmeyenlere ne olacağı ise merak konusu oldu. Yapılan açıklamaya göre test sonucu ibraz etmeyenler, isterlerse geri dönüş haklarını kullanabilecekleri gibi, Türkiye’de konaklayacakları adresi beyan etmeleri durumunda karantina altına alınacaklar.

Konaklayacak yeri olmayanlar ise Sağlık Müdürlüğü’nün göstermiş olduğu adreslerde karantina altına alınacak.

KARANTİNA SÜRESİNİ TAMAMLAYANLAR

Karantinanın 7. gününde PCR test sonuçları negatif çıkan kişiler, karantinalarını tamamlamış sayılacaklar. Testi pozitif olan kişilerin tedavileri ise Sağlık Bakanlığı’nın koronavirüs rehberi doğrultusunda yapılacak.