Ekonomi

Halkbank bu sektör çalışanlarına faizsiz kredi veriyor! Detaylar açıklandı!

Halkbank yaptığı açıklamasında doğrudan esnaf ve sanatkarlara 2021 yılında kullandırılacak kredi bakiyeleri ile ilgili detayları paylaştı. Bugün konu ile ilgili Türkiye Halk Bankası Anonim Şirketince Esnaf ve Sanatkarlara Kredi Kullandırılmasına Dair Karar Resmi Gazete’de yayımlandı.

faizsiz-kredi-sartlari.jpg

1 OCAK’TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK

Esnaf ve sanatkarlara faizsiz kredi verilecek. 1 Ocak 2021 tarihinde yürürlüğe girecek olan karardan yararlanmak isteyenlerin uygun koşulları karşılaması gerekecek.

FAİZ İNDİRİMİ HANGİ KREDİLERDE GEÇERLİ OLACAK?

Halkbank’ın esnaf ve sanatkarlara vereceği kredi desteğinde faizsiz kredi desteğinin hangi tür krediler için geçerli olacağı da araştırılıyor. Yapılan açıklamaya göre faiz indirimi ile ilgili karar bakiyesi 2021 yılına devredilen krediler için geçerli olacak.

faizsiz-kredi-nasil-cekilir-faizsiz-kredi-veren-bankalar-2020-h1581321985-4fa509.jpg

Aynı zamanda kültürel, sanatsal ve geleneksel değeri kaybolmaya yüz tutan mesleklerde faaliyet gösteren sanatkarlara da kredi verilecek. Bunun için 1 yıllık ustalık belgesine sahip olunması ve belge ile kişinin kendi işini kurmuş olması gerekecek. Bir sondaki yıla (2021) yılına devredilen krediler için yüzde 100 uygulanacağı belirtildi.

YÜZDE 100 FAİZ İNDİRİMİ YAPILACAK

Esnaf ve sanatkarlara ekipman, demirbaş ve makine alımları gibi bir takım ihtiyaçların karşılanması için 30 bin TL’ye kadar kullandırılan kredilerin bakiyesi 2021 yılına devredilen krediler için yüzde 100 faiz indiriminin yapılması kararlaştırıldı.

faiz.png

YÜZDE 50 İNDİRİM ORANI

Aynı zamanda belirtilen maddelerin dışında 2021 yılında kullandırılacak olan krediler ve önceki yıllar için kullandırılan kredilerin bakiyesi 2021’e devredilen kredilerse ise yüzde 50 faiz indirim oranının uygulanması kararlaştırıldı.

Bir Yorum