Teknoloji

E-Devlet’ten vatandaşlara yeni uygulama! Artık buradan ulaşılabilecek!

Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi Başkanı Ali Taha Koç, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Coğrafi Bilgi Sistemleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre artık E-Devlet üzerinden “Coğrafi Veri Satış Portalı” hizmeti verilecek.

E-DEVLET’E YENİ HİZMET

Koç, yapmış olduğu açıklamasında, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı e-Devlet Kapısı Üzerinden Sunulan Hizmetler üzerinden bu hizmete erişilebileceği ifade edilirken, vatandaşların ihtiyaç duyduğu coğrafi veriler, harita üzerinden arama yapılarak, istenilen bilgiler sipariş edilebilecek.

screenshot-2-001.jpg

BU BİLGİLERİ İÇERİYOR

Koç, yeni genel hizmet ile ilgili yaptığı açıklamasında, “Portal üzerinden talep edilen coğrafi veriler ve görüntüler için sistem tarafından karekod üretiliyor. Bu karekod, ürünü kimin, ne zaman ve nereden aldığına dair bilgiler içeriyor” ifadesini kullandı.

SİSTEM TAMAMEN GÜVENLİ

Aynı zamanda yapılan açıklamada E-Devlet üzerinden yapılan ödeme istemlerinin tamamen güvenilir olduğu ifade edildi. Sisteme üye kaydı yaptıktan sonra sipariş edilen verilerin, elektronik ortamda ödeme yapılarak, internet üzerinden yüklenebildiği de gelen bilgiler arasında. Koç açıklamasının devamında, “Akademisyenler, üniversite öğrencileri, araştırmacılar, girişimciler talep ettikleri bölgeye ait verilere il, ilçe, ada, parsel bilgisiyle kolayca ulaşabilecek” dedi.

edevlet-1475610-2.jpg

ÜRÜNLER KİM TARAFINDAN NE ZAMAN TEMİN EDİLDİĞİ GÖRÜLECEK

Koç, aynı zamanda sözlerine son verirken, yeni kullanılmaya başlanan bu uygulamaya ilişkin, kimin ne zaman hangi ürünü temin ettiği gibi bir takım verilere de erişilebileceğini söyledi.