Ekonomi

PTT duyurdu! Hemen başvuru yapanlara 1 yıl boyunca 600 TL ödeme yapılacak!

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pek çok isimler altında nakit ödemeler yapmaya devam ediyor. Geri ödemesiz olan bu yardımlardan bir tanesi de doğum yardımı olarak adlandırılıyor. Bireysel olarak tek seferde ödenen bu ödemeler çocuk sayısına göre değişiyor.

ÖDEMELER PTT ÜZERİNDEN

Yapılan açıklamaya göre ödemelerin PTT üzerinden yapılacağı belirtildi. İhtiyaç sahibi olan ve başvuru şartlarını taşıyanlar için yardım ödemeleri, pandemi döneminde bile hız kesmeden devam ediyor. İşte merak edilen detaylar..

0x0-ptt-mujdeyi-verdi-basvuru-yapana-aninda-1-yil-boyuna-600-tl-odenecek-basvuru-sartlari-aciklandi-1608977899581.jpg

ÇOCUK SAYISINA GÖRE

Doğum yardımı olarak verilen yardımda ödemeler çocuk sayısına göre değişkenlik gösteriyor. İlk çocuk için 300 TL, ikinci çocuk için 400 TL ve üçüncü çocuk için 600 TL destek ödemesi yapılıyor.

0x0-ptt-mujdeyi-verdi-basvuru-yapana-aninda-1-yil-boyuna-600-tl-odenecek-basvuru-sartlari-aciklandi-1608977902848.jpg

Kamu işçilerine ise kurumlarından alınan doğum yardımı ile yukarıda belirtilen yardımlar arasındaki fark ödeme yapılır. Kurumlardan alınan doğum yardımı ödeneği buradaki rakamlardan fazla ise doğum yardımı verilmez.

KİMLER DOĞUM YARDIMINDAN YARARLANABİLİR?

Doğum yardımını Türk vatandaşları ve Mavi Kart sahiplerine verileceği ifade edildi. Anne ya da babanın bu şartları taşıması gerekiyor. Ödemeler aynı zamanda 15 Mayıs 2015 tarihinden sonra yapılan canlı doğum için verileceği de ifade edildi. Bu tarihten önce doğmuş çocuklar için yardım ödemesi yapılmaz.

0x0-ptt-mujdeyi-verdi-basvuru-yapana-aninda-1-yil-boyuna-600-tl-odenecek-basvuru-sartlari-aciklandi-1608977903536.jpg

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Başvuruda bulunmak isteyenler kişiler, çocuğun Kimlik Paylaşım Sistemine kayıt ettirmesi gerektiği ifade edildi. Aynı zamanda Doğum Yardımı Başvuru Dilekçesinin eksiksiz olarak doldurulması ve imzalanması gerektiği belirtildi. Bu şekilde başvurular Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlükleri ya da Sosyal Hizmet Merkezlerine yapılacağı belirtildi.