Sağlık

Uzman isim açıkladı! Korona ağrılarından kurtulmanın yolunu belli oldu!

Koronavirüse karşın geçmeyen ağrıların ciddiye alınmaması durumunda 6 aya kadar kalıcı olabileceği ifade edildi.

ACİL OLARAK BAŞVURMASI GEREKİYOR

Özel bir üniversite hastanesinde Fiziksel Tıp ve Rehabilitasyon Bölümünde görevli Uzm. Dr. İlknur Can, koronavirüs ağrısı çekenlerin vakit geçmeden fizik tedavi hekimlerine acil olarak başvurması gerektiğini ifade etti.

thumbs-b-c-7689e61453bccc795e91d8151d485f2e.jpg

BU BÖLGELERDE AĞRI KALIYOR

Hastane tarafından yapılan açıklamada uzman ismin değerlendirmelerine yer verilerek koronavirüs geçiren hastalarda özellikle bacak, kol, sırt ve göğüs bölgesinde ağrıların kalabileceği belirtildi.

02-260-15cm-16-9-1590016146.jpg

TEK SEANSTA ŞİKAYETLERİ GEÇEN HASTALAR OLDU

Hastanın durumuna göre bir takım tedavilerin uygulandığı ifade eden uzman isim şu açıklamayı yaptı:

 Sıklıkla karşılaştığımız bir durum olan bu ağrı tablosunun, mezoterapi tedavisinde tek seansta şikayetleri geçen hastalarımız oldu. Yaklaşık bir buçuk aydır Kovid-19 sonrası sırtında ağrı, uyuşukluk, karıncalanma, batma, hissizlik gibi şikayetleri olan bir hastamızı örnek verebilirim. Çok şiddetli ağrılarından ötürü yatarken ve uyurken bile zorlanıyordu. Ağrısı sırtına, göğsüne ve kalbine vuruyordu. Bu hastaya tek seans mezoterapi uygulandı. Tedavi sonrası hastamız anında düzeldi ve bu şikayetleri son buldu. Geçer diye ağrınız var ise beklemeyin”

ilknur-can-1.jpg

BU AĞRILARIN TEDAVİSİ MÜMKÜNDÜR

Ağrı çeken hastaların vakit kaybetmeden fizik tedaviye başvurması gerektiği ifade edilerek, “Bu ağrılar kişilerin hayat kalitesini düşürürken, psikolojisini ve aile yaşantısını da olumsuz etkileyebilir. Ayrıca iş gücü kaybına neden olarak toplumsal sonuçlar doğurabilir. Kişi Kovid 19 enfeksiyonunu atlatmış olsa dahi ağrıları geçmediği için sürekli endişeli bir ruh hali içinde bulunur. Oysa hayatı dayanılmaz hale getiren bu ağrıların tedavisi mümkündür” denildi.

Bir Yorum

  1. Hayırdır hastaneler paslaşmaya başladı herhalde. Korona yı atlayan bizim kucağımıza gelsin biz nakauld ederiz mi diyor fizik tedaviciler. Allah aşkına sizin hipotrat dediğiniz yemin kesin öldürürüm yemini mi doktorlar.