Ekonomi

Kış lastiğinde zamlı fiyat tarifesi yarın başlıyor! 835 TL olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığınca, Karayolları Trafik Kanunu gereği alınan karara göre yolcu ve eşya taşımalarında kullanılan araçların kış lastiği takması gerekiyor. Mevsimine uygun olarak kullanılması gereken lastikler, Her yıl 1 Aralık itibariyle zorunlu hale getiriliyor.

headline.jpg

CEZALAR ZAMLANDI

Trafiğe kış lastiği olmadan çıkan sürücüler, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan yüzde 9,11’lik değerlendirme oranı çerçevesinde yarından itibaren cezalar 835 TL’ye yükselecek.

HANGİ TARİHE KADAR KIŞ LASTİĞİ ZORUNLU?

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre 1 Aralık 2020 ile 1 Nisan 2021 tarihleri arasında trafiğe çıkan araçların kış lastiği takması zorunlu hale getirildi.

0x0-milyonlarca-calisani-ilgilendiriyor-yilin-son-aylarinda-asgari-ucrette-azalma-olacak-mi-4-ayda-degisti-1600146634237.jpg

TİCARİ ARAÇLARDA ZORUNLU

Kış lastiği uygulaması ticari olan yük ve yolcu taşıyan araçlarda zorunlu. Hususi araçlar da zorunlu değil. Ancak güvenli bir seyahat için tüm araçlarda kullanılması gerektiği uzmanlar tarafından ifade ediliyor.

Sıcaklığın 7 derecenin altında olduğu ıslak, çamurlu ve karlı zeminlerde yaz lastiklerine kıyasla daha yüksek güvenlik sağlayan kış lastiği iyi yol tutuşu sağlamaktadır.