Gündem

Cuma namazı kılınacak mı? Camilerde namaz kılınacak mı? Camiye gitmek serbest mi?

Cuma namazı kılınacak mı? Camilerde namaz kılınacak mı? Camiye gitmek serbest mi? sorularına İçişleri Bakanlığı tarafından cevap verildi.

CUMA NAMAZI KILINACAK MI?

Cuma namazına izin verilmesini öngören ilgili tüm kuruluşlara gönderilen kararda şöyle denildi:

“Alınan tedbirlerin eksiksiz ve süreklilik taşıyacak şekilde uygulanması bu başarının devamı açısından büyük önem taşımaktadır. Bu çerçevede; 31 Aralık Perşembe günü saat 21.00’da başlayacak, 1 Ocak Cuma, 2 Ocak Cumartesi, 3 Ocak Pazar günlerinin tamamını kapsayacak ve 4 Ocak Pazartesi günü saat 05.00’de tamamlanacak şekilde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlaması sırasında 1 Ocak 2021 tarihinde Cuma namazına gitmek isteyen vatandaşlarımızın temizlik, maske, mesafe kurallarına riayet etmek ve araç kullanmamak kaydıyla ikametlerine en yakın camiye gidip gelebilmelerine karar verilmiştir”

2019/05/23/resized_ebbe0-07bee42esultanahmetcamiigokyuzu1.jpg

Kararda, “Belirtilen esaslar doğrultusunda uygulamada herhangi bir aksaklığa meydan verilmemesi ve mağduriyete neden olunmaması, alınan kararlara uymayanlara Umumi Hıfzıssıhha Kanununun ilgili maddeleri gereğince idari işlem tesis edilmesi ve konusu suç teşkil eden davranışlara ilişkin Türk Ceza Kanununun 195’inci maddesi kapsamında gerekli adli işlemlerin başlatılmasına karar verilmiştir” ifadeleri yer aldı.

CAMİYE GİTMEK SERBEST Mİ?

Bugün Cuma namazı için camiye gidilmesi serbest olduğu bildirildi.