Gündem

Son dakika Bakan Koca kötü haberi duyurdu! 15 kişide mutasyonlu koronavirüs tespit edildi!

Gelen bir son dakika haberine göre Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan flaş bir açıklama geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bakan Koca, yaptığı açıklamasında ülkemize girişlerde yapılan kontrollerde 15 kişide mutasyona uğramış koronavirüs tespit edildiğini açıkladı.

TWİTTER ÜZERİNDEN AÇIKLADI

Bakan Koca, tedirgin eden açıklamayı sosyal medya hesabı Twitter üzerinden yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamasında 15 kişide mutasyonlu virüs tespit edildiğini ifade ederek, alınan yeni kararı duyurdu.

GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Geçtiğimiz günlerde İngiltere’de ortaya çıkan ve DSÖ tarafından alarm durumu ilan edilen mutasyona uğramış koronavirüs ile ilgili uçuşların durdurulduğu ifade edilmişti. Bakan Koca bugün yaptığı açıklamasında uçuşların tamamen geçici olarak durdurulduğunu duyurdu.

son-dakika-saglik-bakani-fahrettin-koca-13840639-377-m.jpg

BAKAN KOCA’NIN AÇIKLAMASI

Bakan Koca yaptığı açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

Bilindiği üzere İngiltere tarafından duyurulan virüsteki mutasyon ile ilgili olarak tedbirler alınmış ve bu ülkeden yurda girişler askıya alınmıştı. Ayrıca son dönemde İngiltere’den ülkemize girmiş kişilerin tamamı da geriye dönük tarama altına alınmıştı. Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden düzenli taramalar yaptığını da bildirmiştik.

15 KİŞİDE VİRÜS TESPİT EDİLDİ

İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır. İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır.

TAMAMEN DURDURULDU

Yurt çapında yapılan düzenli taramalarda mutasyonlu virüs İngiltere’den giriş yapan kişiler dışında tespit edilmemiştir. İngiltere’den yurda girişler geçici süre tamamen durdurulmuştur. Gelişmelerden vatandaşlarımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz.”

Bir Yorum

  1. Tüm dünyada virüs bitse bile bizim başımızdakiler olduğu sürece türkiyedeki bitmez çünki hesi cahil topluluğu bildikleri hiç bişey yok çinden dünyaya bulaştığı söylenen virüsün aşısını da yine çinden alacak kadar cahiller