Sağlık

Uzman isim açıkladı! Mutasyona uğramış koronavirüse yakalanmamak için bunu yapın!

Akşam saatlerinde Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan mutasyona uğramış koronavirüse ilişkin flaş bir açıklama yaptı. Bakan Koca yaptığı açıklamasında 15 kişide yeni koronavirüs tespit edildiğini duyurdu. Bunun üzerine Prof. Dr Mustafa Çetiner’den açıklama geldi.

4861768.jpg

“YÖNTEMLERLE VİRÜSÜN YAYILMASINA ENGEL OLMAK GEREKİR”

Uzman isim Çetiner, yapmış olduğu açıklamasında şu ifadeyi kaydetti:

“Bulaşıcılığının daha yüksek olduğunu gösteriyor. Bu aşılarda tutturmamız gereken yüzde 60-70’lik toplumsal bağışıklık oranı daha yukarı çıkarıyor yani daha çok kişide toplumsal bağışıklık oluşturmalıyız.

Bulaş arttığı gösterildi ama hastalığın ölümcüllüğünün arttığına dair hiçbir kanıt yok. Hastalığın seyrini ağırlaştırmadı, ama virüsün hücreye tutunmasını kolaylaştırdı.

 Dünyanın birçok ülkesi bu varyantın kendisinde olduğun söyledi. Türkiye çok önceden bir önlem almıştı zaten. Bu son önlemde son derece yerinde olabildiğince yayılmasını engel olmak gerekir.

 Önlemleri almaya devam ettiğimiz sürece ne kadar bulaşıcı olduğunun pratik olarak bir önemi yok. 2021 yılı 2020’deki insanlığın başına bela olan bu virüsün temizleneceği yıl olacak. Önceden önlem almak İngiltere ile ilişkiyi tam olarak kesmek girişi bir şekilde engellemeye çalışmak, yapılması gereken şeylerden biri. Bize düşen yine değişmedi”

mutasyonlu-virus-ne-anlama-geliyor-uzman-isim-far-4861769.jpg

ÇİFT MASKE OLDUKÇA YARARLI

Maskenin normalde koruyucu olduğu, ancak bu durumda çift maskenin daha yararlı bir durum olduğunu ifade eden uzman isim, kullanılabiliyorsa kullanılabilmesi gerektiğini, “Çift maske taktığınız zaman, oldukça işe yarar bir durum. Ne kadar az virüs teması o kadar az hastalık anlamına geliyor. Kullanabiliyorsanız kullanın ben kimseye takmayın demem” şeklinde ifade etti.

Bir Yorum

  1. Mustafa Çetiner bunamaya başladı herhalde çift maske ne yaaa. Dalgamı geçiyor km akıl verdi buna çift maske diye maske morudaydı şimdiye kadar bitmişti Allah akıl versin

  2. Zaten bastan beri cift maskeye ihtiyac vardi yenimi anladiniz