2016 KPSS DHBT Başvuruları Sona Eriyor

Geçtiğimiz yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yeterlilik sınavı yerine son 2 yıldır ÖSYM tarafından Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) yapılıyor.2016 yılında 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan DHBT sınavı, ÖSYM'nin sınav takvim

Geçtiğimiz yıllarda Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan yeterlilik sınavı yerine son 2 yıldır ÖSYM tarafından Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) yapılıyor. 2016 yılında 6 Kasım 2016 tarihinde yapılacak olan DHBT sınavı, ÖSYM'nin sınav takvimlerinde yaptığı genel değişiklik nedeniyle ertelenerek, 4 Aralık 2016 tarihine alındı.

2016 KPSS Din Hizmetleri Alan Bilgisi Testi (DHBT) sınavı için başvurular 21 Eylül'de ÖSYM'nin başvuru kılavuzunu yayınlamasıyla başladı. Başvuru için verilen son tarih ise bugün (3 Ekim).

DHBT sınavı en son 2014 yılında yapıldı. İki yılda bir yapılan sınavın 2016 yılındaki oturumu da 4 Aralık'da yapılacak. 2016 DHBT sınavına başvuru yapamayan adaylar, sınava girebilmek için 2018 yılında yapılacak olan sınavı beklemek zorundalar.

DHBT sınavına girecek adayların din ile alakalık eğitim veren yükseköğretim kurumlarından mezun olması gerekiyor. DHBT sınavı, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın, Kur'an Kursu öğretici, imam hatip kadrolarına alacağı personeller için yapılan bir sınav. Memur olmayıp Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde memur olmak isteyen adayların DHBT sınavına girmesi mecburidir.

DHBT'ye girecek adayların, İlahiyat önlisans mezunu, İlahiyat Fakültesi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi gibi ilgili bölümlerden mezun olmaları gerekmektedir.

DHBT'ye lisans başvurusu yapacak adayların, 2016 KPSS Lisans sınavına, önlisans başvurusu yapacakların ise  2016 Önlisans KPSS'ye başvuru yapmış olmaları gerekmektedir.

Kamu Personeli - Bizi Sosyal Medyada Takip Edin!

Bakmadan Geçme