Eğitim

Son dakika gelişmesi! Yüz yüze eğitim için tarih verildi!

Prof. Dr. İlhan milyonlarca veli ve öğrenin merakla beklediği okullarla ilgili kritik açıklama yaptı. Yaptığı açıklamasında yılbaşındaki sokağa çıkma kısıtlaması ve diğer yasaklar, okullarda yüz yüze eğitime başlamasında oldukça önemli faktörlerden biri oluğunu ifade etti.

İlhan, açıklamasının devamında yapılacağı tahmin edilen telafi sınavlarıyla ilgili de değerlendirmeler de bulundu.

toplum-bilim-kurulu-uyesi-prof-dr-ilhan-15-13842742-5840-m.jpg

TELAFİ SINAVLAR NE ZAMAN OLACAK?

Salgın sebebiyle yüz yüze eğitime geçtiğimiz günlerde ara verilmişti. İlhan, açıklamasının devamında eğitim online olarak devam ettiğini belirterek, 4 Ocak 2021 sonrasında okullarda telafi sınavlarının yapılmasının mümkün olabileceğini söyledi.

OKULA GELENLERİN DAHA KONTROLLÜ OLDUĞU BELİRTİLDİ

Geçtiğimiz Eylül ve Ekim aylarında yüz yüze eğitimin başladığını belirten İlhan, “O dönem okula gelen ile gelmeyen çocuklar kıyaslandığında, açıkçası okula gelenlerde çok ciddi bir enfeksiyon farkı görülmedi, hatta okula gelenlerde daha az enfeksiyon görüldüğü konusunda bilgiler söz konusu. Bunun da okula gelenlerin daha kontrollü olduğu, maske kullanıma özen gösterdiği, okula gelmeyenlerin ise parka ve dışarıda zaman geçirdiği, bulaşı yüksek olduğu yerlerde bulunduğu yönünde oldu” dedi.

toplum-bilim-kurulu-uyesi-prof-dr-ilhan-15-13842742-3288-osd.jpg

YÜZ YÜZE EĞİTİM NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

Okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat’tan sonra açılmasının doğru bir yaklaşım olacağını ifade eden İlhan, şu açıklamayı kaydetti:

“Okullarda yüz yüze eğitimin 15 Şubat sonrası açılması daha doğru bir yaklaşım olacaktır. Bu durumda da yine kademeli olarak okullar açılmalı. Zaten ona okulları açıldı, daha küçük sınıflardan başlayarak ilerlenecektir. İlkokul, ardından sınava girecek orta ve lise son sınıflar, daha sonra ise ara sınıflar gibi kademeli olarak açılacağı kanısındayım. Bu dönemde İl Hıfzıssıhha Kurullarına yine çok iş düşecektir çünkü okullar açıldıktan sonra bir okulda hasta sayısı çoğalırsa sınırlı bir kapatma ve uzaktan eğitimle devam edilmesi söz konusu olacaktır. Eylül-Ekim ayında da benzer bir yaklaşım olmuştu”