Gündem

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? Normalleşme ne zaman başlayacak?

Yaklaşık olarak son bir aydır hafta içi ve hafta sonu belirli saatler arasında sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Tabloya olumlu olarak yansıyan bu kararlarla birlikte vatandaşlar hasta sonu sokağa çıkma yasağı ne zaman bitecek? sorusuna cevap artıyor.

0x0-son-dakika-4-gunluk-sokaga-cikma-yasagi-ne-zaman-basliyor-4-gunluk-yasaktan-kimler-muaf-nereler-acik-detaylar-1609351882406.jpg

Sağlık Bakanlığı her gün güncel koronavirüs tablosunu açıklıyor. Açıklanan tabloya göre yasak ve kısıtlama kararlarıyla birlikte güncel verilerde ciddi derece bir düşüş yansıdı. Düşüş sadece tabloya değil, aynı zamanda Hayat Eve Sığar uygulamasındaki haritaya da yansıdı.

İKİNCİ BİR KARARA KADAR DEVAM EDECEĞİ DUYURULMUŞTU

Geçtiğimiz aylarda Kabine toplantında alınan koronavirüs kararlarını duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, yasakların ikinci bir karara kadar devam edeceğini duyurmuştu

sokaga-cikma-yasagi-depo-16-9-1596834969-16-9-1606887364.jpg

GÖZLER KABİNE TOPLANTISINDA

Kısıtlama ve yasak kararlarının alınması ancak kabine toplantıları sonrasında açıklanıyor. En son 28 Aralık 2020 tarihinde kabine toplantısı düzenlenmiş, düzenlenen toplantıda okulların açılış tarihi ertelenmişti. Kabine toplantısının bu hafta içinde yapılması bekleniyor.

sokaga-cikma-yasagi-depo-16-9-1609484426.jpg

GÜNLÜK VERİLER DE DÜŞTÜ

Yasakların başlamış olduğu Aralık ayında günlük hasta sayısı 20 binin üzerinde seyrediyordu. Yasak ve kısıtlama kararlarıyla birlikte günlük veriler dün itibariyle 10 binin altına inmesi herkesi sevindirdi.

Bu hafta düzenlenmesi beklenen kabine toplantısında yasak ve kısıtlamalarla ilgili yeni kararların alınabileceği öngörülüyor.