Ekonomi

Açıklama geldi! 2. el araç fiyatları o tarihte yükselecek!

Otomerkezi CEO’su Muhammed Ali Karakaş konuyla ilgili flaş bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada 2020 yılındaki piyasayı ve önümüzdeki günleri değerlendirdi. Karakaş yaptığı açıklamasında, “İlk kez ikinci el araç sektörüne girenler 2020 yılında 25-30 yıllık sektör tecrübesine sahip oyuncular kadar kazanç sağladı. 2019 Kasım-2020 Mart arasında yakalanan ivmenin ardından fiyatlardaki artışın yüzde 50’leri aştığı bir yılı geride bıraktık. 2020 Kasım ortası sonrasında ise kısıtlamalar sebebiyle satış anlamında yılın en kötü dönemi geçti” ifadesini kaydetti.

4866861.jpg

SATICILARIN YÜZLERİ GÜLÜYOR

Karakaş, aynı zamanda Aralık ayındaki satışların artmasıyla birlikte satıcıların yüzlerinin güldüğünü ifade ederek, fiyatların son 1,5 aylık dönemde düşmesi ve sıfır araç fiyatlarının da gevşemesinin güzel bir durum olduğunu söyledi.

FİYATLAR ARTACAK

Karakaş, açıklamasında “Ocak ayının ortası gibi kısıtlamaların gevşetilmesi, düşecek vaka sayıları ve aşılamanın başlamasıyla tıpkı geçen yıl Mart-Nisan-Mayıs ayları sonrasında olduğu gibi fiyatların artmasına sebep olacaktır. Şubat ayının başlangıcıyla birlikte kısıtlamaların büyük oranda hayatımızdan çıkması durumunda faiz oranlarının yüksek oluşu ve maliyetlerin artması sebebiyle ikinci el otomobilde tekrar fiyatlar yükselecektir” ifadesini kullanarak, araç almak isteyenleri uyardı.

4866862.jpg

YILIN EN KÖTÜ DÖNEMİ

Karakaş, yaptığı açıklamasında şu ifadeleri kaydetti:

“İlk kez ikinci el araç sektörüne girenler 2020 yılında 25-30 yıllık sektör tecrübesine sahip oyuncular kadar kazanç sağladı. 2019 Kasım-2020 Mart arasında yakalanan ivmenin ardından fiyatlardaki artışın yüzde 50’leri aştığı bir yılı geride bıraktık. 2020 Kasım ortası sonrasında ise kısıtlamalar sebebiyle satış anlamında yılın en kötü dönemi geçti”

4866863.jpg

15 OCAK’A KADAR ALINMALI

Araç almak isteyenlerin özellikle Ocak 15’e kadar araçlarını almaları gerektiğini ifade eden Karakaş, sözlerine, “45 günlük ertelen talebin de fiyatların yükselmesinde önemli etkisi olacaktır. Aklı selim tüketicinin 15 Ocak’a kadar ihtiyaçları doğrultusunda aracını satın almasını tavsiye ediyoruz. Bu sayede Mart ayına göre yüzde 12-15 daha ucuza araç satın almış olacaklardır, bu bir fırsattır. Öte yandan araç almayı düşünenlerin taşıt kredisindeki faizlerle ilgili beklentiye girmemeleri gerekiyor. Nisan-Mayıs’tan önce faizler gerilemez” şeklinde son verdi.

Bir Yorum

  1. Tabi ellerinde o kadar araba kaldı kim alacak onları bu fiyattan mecbur böyle söyleyecek. %50 artisin çok üzerinde yukselttiler fiyatı %100 geçen modeller var nolmusta bu kadar artmış keşke bunuda aciklasaymis