Eğitim

Uzaktan eğitim ve karne ile ilgili flaş gelişme! Kaldırıldı

Resmi Gazete içerisinde karne ve uzaktan eğitim ile ilgili kritik bir karar alındı. Alınan kararın detayları Resmi Gazete’de açıklandı.

ENGEL KALDIRILDI

Millî Eğitim Bakanlığı tarafından Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlanması ile karne ve uzaktan eğitim puan değerlendirilmesinin önündeki engel teşkil eden madde kaldırıldı.

2019/05/17/meb_banner.jpg

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI DUYURDU

Resmi Gazete’de yayımlanan MEB kararında, “26/7/2014 tarihli ve 29072 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 33 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının ikinci cümlesi yürürlükten kaldırılmıştır.” denildi.

UZAKTAN EĞİTİMLE PUANLA DEĞERLENDİRME YAPILABİLECEK

Öte yandan karar kapsamında, “Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesine göre eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmesi durumunda uzaktan eğitim yapılabilir.” ifadesi yer alırken ikinci cümlede, “Ancak uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz.” ifadesi yer alıyordu. Millî Eğitim Bakanlığı Okul Öncesi Eğitim ve İlköğretim Kurumları Yönetmeliğinin 33 üncü maddesinin dördüncü fıkrasının ikinci cümlesi kaldırılarak puanlama ve karne verilebileceği bildirildi.

2019/06/07/ogretmen-mazeret-tayin-sonuclari-aciklandi-meb-2018-mazerete-bagli-yer-degistirme-sonuclari-1534505663823.jpg

MEB  OKUL ÖNCESİ EĞİTİM VE İLKÖĞRETİM KURUMLARI YÖNETMELİĞİ 33. MADDE

 

Telafi eğitimi ve yetiştirme programı

MADDE 33 – (1) (Değişik:RG-8/5/2020-31121) İlköğretim kurumlarında; bu Yönetmeliğin 7 nci maddesine göre eğitim ve öğretime ara verilmesi durumunda yapılamayan derslerin telafisi için okul yönetimleri ve il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince gerekli önlemler alınır.

(2) (Değişik:RG-16/6/2016-29744) İlköğretim kurumlarında, eğitim ve öğretim yılı içinde çeşitli nedenlerle boş geçen dersler ile ihtiyaç olması hâlinde mevsimlik tarım işçileri, göçer ve yarı göçer ailelerin çocukları ve ilkokullarda bazı derslerden yetersizliği görülen öğrenciler için yetiştirme kursu veya programları uygulanır.

a) Yetiştirme programlarında görevlendirilecek öğretmenler, il/ilçe millî eğitim müdürlüklerince belirlenir.

b) Boş geçen dersler için bir dersin yetiştirme programı süresi, o dersin boş geçen ders saati toplamının yarısından az olamaz.

(3) (Ek:RG-31/1/2018-30318) Ortaokul ve imam hatip ortaokullarında talep eden öğrenciler için ilgili mevzuatta belirtilen koşullar dikkate alınarak destekleme ve yetiştirme kursu açılabilir. Bu kurslarla ilgili usul ve esaslar Yönerge ile belirlenir.

(4) (Ek:RG-8/5/2020-31121) Bu Yönetmeliğin 7 nci maddesine göre eğitim ve öğretim faaliyetlerine ara verilmesi durumunda uzaktan eğitim yapılabilir. Ancak uzaktan eğitimde puanla değerlendirme yapılmaz.

(5) (Ek:RG-8/5/2020-31121) Yüz yüze eğitim yoluyla işlenemeyen öğretim programlarına ait konular ile buna bağlı kazanımların elde edilmesine yönelik telafi eğitimine ilişkin çalışmalar, gerektiğinde hafta sonları da dâhil olmak üzere okul derece ve türlerine göre okul yönetimleri, il/ilçe millî eğitim müdürlükleri veya Bakanlıkça planlanıp yürütülür. Bu kapsamda yapılan telafi eğitimleri puanla değerlendirilmez.