Ekonomi

Tüm bankalarda yeni dönem başladı! Tamamen değişti!

1 Ocak 2021 itibariyle tüm bankalarda tamamen değişti. Koronavirüs salgını sebebiyle bir süredir ertelenen düzenlemeler artık uygulanmaya başladı. Merak edilen tüm detaylar haberimizde

Bankada parası olanları yakından ilgilendiren bir düzenleme ortaya çıktı. Resmi Gazete’de 1 Temmuz 2020 tarihinde yürürlüğe giren karar 1 Ocak 2021 tarihinde uygulanmaya başladı.

4868481.jpg

İKİ BİLEŞENDEN OLUŞAN KİMLİK DOĞRULAMA MEKANİZMASI

Elektronik bankacılık hizmetleri ile birlikte artık bankalar müşterilerine birbirinden bağımsız 2 bileşenden oluşan kimlik doğrulama mekanizması uygulama kararı aldı.

4868482.jpg

BANKALAR SORUMLI OLACAK

Bankalar kimlik doğrulamasında kullanacak olan şifreleme anahtarlarını ve anahtarların ele geçirilme ihtimallerini en aza indiren gizliliği sağlayan yöntemleri müşterilerin kullanımına sunacak.

4868488.jpg

ANNE KIZLIK SOYADI SORULMAYACAK

1 Ocak’tan itibaren yürürlüğe giren düzenlemede en çok dikkat çeken noktalardan biri kimlik doğrulama oldu. Bankalar artık müşterilerine anne kızlık soyadına sormamasıyla birlikte, resmi kimlik belgesi yerine geçen hiçbir bilgi sorulamayacak.

4868480.jpg

UZAKTAN KİMLİK TESPİTİ

Yayımlanan yönetmelikte müşterilerin ya da müşteri adına hareket eden kişilerin kimliğini tespit etmek adına uzaktan kimlik tespit yöntemi kullanılabilecek. Artık bu madde ile bankalar müşterileri ile sözleşme yaparken, fiziki belge ve ıslak imza kullanmadan teknolojiye uygun olan yöntemler kullanılabilecek.