Teknoloji

Bakanlık resmen harekete geçti! Artık o mesajlar ikinci bir karara kadar gelmeyecek!

Artık yeni dönem başlıyor. Bakanlık harekete geçerek, Ticari Elektronik İleti Yönetim Sistemi’ni oluşturdu. Buna göre onaysız ticari elektronik iletilerin tüketicilere gönderilmesinin engellenmesinin önü açılıyor. Bu şekilde de mesaj trafiği azaltılacak.

ONAYLAR YÖNETİLEBİLECEK

İYS olarak adlandırılan bu sistem ile tüketiciler verdikleri tüm ticari elektronik ileti onaylarını tek bir noktadan görebilecek, kontrol edebilecek ve reddedebilecekler.

toplu-sms-iys.jpg

SÜRE 31 ARALIK 2020’DE SONA ERDİ

Konuyla ilgili ticari elektronik onaylarının İYS’ye yüklenmeleri için verilen süreler 31 Aralık 202 tarihinde sona ermişti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, “Vatandaşlarımız ticari elektronik iletilere ilişkin onaylarını bugünden itibaren 16 Şubat 2021 tarihine kadar e-Devlet üzerinden veya www.iys.org.tr adresinden kontrol edebilecek ve onay tercihlerini değiştirebilecek.

 150 bin adet ve altında ticari elektronik ileti onayı olan hizmet sağlayıcılara mevcut onaylarını İYS’ye yüklemeleri için verilen süre ise 31 Mayıs 2021 tarihinde sona eriyor. Tüketiciler söz konusu onayları 1 Haziran 2021 – 16 Temmuz 2021 tarihleri arasında kontrol edebilecekler.

iys-ehukuk.png

 Konuyla ilgili Ticaret Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı: Belirlenen süreler içinde vatandaşlarımız tarafından ret hakkının kullanılmaması halinde, hizmet sağlayıcılar tarafından İYS’ye aktarılan veriler onaylı sayılacaktır.

 Söz konusu süreler mevcut onayların kontrolüne ilişkin olup, bu tarihlerden sonra da tüketicilerimiz diledikleri tarihte İYS üzerinden ticari elektronik ileti tercihlerini değiştirebilecektir” ifadesi kullanıldı.