Sağlık

Son dakika Bakan Koca’dan aşı açıklaması!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yaptığı açıklamasında Uğur Şahin ile görüşme yaptığını belirterek, “Yeni üretim imkanları devreye girdikçe Türkiye’ye ayrılan kapasite de artacak” dedi. Merak edilen tüm detaylar haberimizde

son-dakika-bakan-koca-dan-biontech-asisi-13852512-9791-m.jpg

“TÜRKİYE’YE AYRILAN KAPASİTE DE ARTACAK”

Fahrettin Koca, yapmış olduğu paylaşımında, şu ifadeleri kaydetti:

“Prof. Dr. Uğur Şahin ve ekibiyle Biontech aşısının ülkemize gelişi ile ilgili son planlamaları ele aldık. Toplantımızda ayrıca bize ayrılan aşı dozlarının sayısını nasıl artırabileceğimizi de görüştük. Yeni üretim imkânları devreye girdikçe Türkiye’ye ayrılan kapasite de artacak”

son-dakika-bakan-koca-dan-biontech-asisi-13852512-4629-osd.jpg

MART AYI SONUNA KADAR 4,5 MİLYON DOZ TESLİM EDİLECEK

Bakan Koca, geçtiğimiz haftalarda BioNTech koronavirüs aşısı ile ilgili anlaşma imzaladıklarını belirtmişti. Bakan Koca konuyla ilgili açıklamasında, “Yapılan anlaşmaya göre bu yıl için ayrılan, depolarda hazır beklediğini Prof. Dr. Uğur Şahin hocamızın açıkladığı doz miktarı 550 bin dozdur. Bu miktarın Türkiye’ye yıl sonuna kadar ya da ocak ayı başında gelmesi beklenmektedir. Bununla birlikte mart ayı sonuna kadar 4,5 milyon doz aşı ülkemize teslim edilecektir. Anlaşmamıza göre tarafların mutabakatı ile 30 milyon doza kadar aynı şartlarda aşı temin edilebilecektir” ifadesini kullanmıştı.