Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan dolar ve altın açıklaması!

Dolmabahçe Sarayı’nda Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda Cumhurbaşkanı Erdoğan son dakika dolar ve altın açıklaması yaptı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLADI

Dolar ve altın karşısında Türk Lirasının değer kazandığına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan ekonomide reform açıklamasını yeniledi.

DOLAR VE ALTIN AÇIKLAMASI

Bütçe Uygulama Sonuçları hakkında olumlu gelişmelerin olduğunu belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan dolar ve altın fiyatlarının son zamanlarda yapılan hamleler sayesinde düştüğünü ve Türk lirasında yüzde 10 değer kazandığını bildirdi.

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Tüm iş adamlarımıza şükranlarımızı sunuyorum. Az önce bitişikte uzun yıllar ihmal edilen Topkapı Sarayı’ndaki 5 bini aşkın resim ve 533 tanesinin bakımı yapılması suretiyle depolardan çıkarılıp buraya getirildi. Resim müzesinin açılışını yaptık. Binalarımıza taşıyarak tüm insanlığa sunacağız. 2021’in esenlik sağlık getirmesini temenni ediyorum. Bu sene koronavirüsten dolayı DEİK’le bir araya gelemedik. Türk İş Konseyinin 10’uncusunu gerçekleştiremedik. 

“DÜNYA TÜRKİYE’Yİ KONUŞMAYA DEVAM EDECEK”

Ticaret diplomasisinde yeni sıçramaya gereksinim duyuyoruz. Pazar ve ürün çeşitliliğinin önemini gördük. Sadece iç piyasaya odaklananlar olumsuz etkilenirken, inovasyon ve argeye önem verenler salgını hafif atlattı ve müşteri yelpazesini genişletti. İş dünyamızın önünde yeni fırsat pencereleri açıyoruz. Güvenilirlikleriyle Türk firmaları rakiplerine fark atıyor. Dünya Türkiye’nin başarılarını konuşmaya devam edecek.

“TÜM ZAMANLARIN REKORUNU KIRDIK”

Aşılamanın artmasıyla salgın geriledikçe taşlar yerine oturacak ülkemizin yakaladığı ivme yerini bulacak. Dünya salgın sonrasında da Türkiye’nin başarılarını konuşacak. Türkiye pozitif büyüme çizgisi altına inmemiştir. İhracatın büyük katkısı var. İhracatta 169,5 milyar dolarla 4 milyar dolar üzerinde bir rakamla kapattık. 2020 sonunda tüm zamanların ihracat rekorunu kırdık. İhracatın ithalatı karşılama oranı yüzde 85,6 ile oldukça yüksek düzeyde gerçekleşti. 87 bin 400’ü ihracatçı sayımız aştı. 

Sizlere verdiğimiz sözü tutarak yeşil pasaport uygulamasından 17.514 iş insanımız faydalandı. Hep ihracatçılarımızın yanında yer aldık. Destek ödemesinde hedefimiz 4,1 milyar liraya ulaşmaktır. Sanal fuarlar, elektronik ticaret faaliyetleriyle ihracatçılarımızı destekledik. Kolay ihracat platformu çok daha kapsamlı ve etkin hizmetler vermektedir. Yeni firma ve yatırımları teşvik ediyoruz. İhracatçılarımızın tedarik ve dağıtım süreçlerine katkı sağlıyoruz. 

“AVRUPA BİRLİĞİ İLE ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR”

Yılın son günlerinde İngiltere’yle imzaladığımız Serbest Ticaret Anlaşması Gümrük Birliği’nden sonra en önemli anlaşmadır. Avrupa Birliği ile çalışmalarımız devam ediyor. Türkiye olarak avantajlar sayesinde sosyal bünye ve ekonomiyi destekleyecek tedbirleri devreye aldık. 

Son 18 yıldır eğitimden sağlığa vatandaşlarımızın hayatına dokunan alanlarda gerçekleştirdiğimiz reformlar ülkemizi ayrıştırdı. Üretici ve çalışanlarımızın üzerindeki yükü azaltmak için destekleri devreye aldık, gerekirse yeni destekleri devreye alacağız. Vatandaşlarımızın yanında olmayı sürdüreceğiz.

Bir Yorum

  1. MEB deyin sizlerinde maalesef sadece öğretmen geliyor. Memur ne yapsın. Hadi öğretmen kurs parası, ek ders, özel ders, sınav vb bir çok şey. Peki MEMUR ????
    Milyonlarca kişinin içerisinde sınava girmiş ve atanmış kişiler ne yapsın. Memur Alıyor 4.500 TL ortalama kamu işçisi alıyor 8.000 TL buyrun… Tabi Memur deyince polis de memur doktor da ogretmende imamda vb. Ya VHKİ ler hizmetli kadrosunda olanlar ne yapsın. ,%7 zam geliyor öğretmen ve diğer meslek grupları en az 500-600 zam alırken memur