Gündem

İçişleri Bakanlığı duyurmuştu! İstanbul’da yeni yasak bugün uygulanmaya başladı!

İETT geçtiğimiz günlerde yeni yasak kararını açıklamıştı. Açıklanan yasak kararına göre HES kodu uygulaması bugün İstanbul genelinde uygulanmaya başladı. İstanbulkartlarını HES kodları ile eşleştirmek isteyen vatandaşlar bugün uygulama merkezlerinin önünde kuyruk oluşturdu.

ARTIK TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINI KULLANAMAYACAK

İçişleri Bakanlığı’nın da göndermiş olduğu genelgeyle birlikte, şehir içi toplu ulaşım araçlarına HES kodu zorunluluğu getirilmişti. HES kodu ile kartlarını eşleştirmeyen İstanbullular artık toplu ulaşım araçlarını kullanamayacak.

yeni-yasak-basladi-bugunden-itibaren-4880587.jpg

15 OCAK SON TARİH OLARAK AÇIKLANDI

İstanbullular İstanbulkart-HES kodu eşleştirmesi için son tarihin 15 Ocak olduğu duyurulmuştu. Bugüne kadar eşleştirmesini yapmayanlar toplu taşıma araçlarını kullanamayacak.

HES KODU İLE İSTANBULKART EŞLEMESİ NASIL YAPILIYOR?

Alınan bu karar sonrasında vatandaşlar İstanbulkart ile HES kodu eşleştirmesinin nasıl yapılacağını merak ediyor. Eşleştirme işlemi “İstanbulkart.İstanbul” sitesinden direkt olarak yapılabiliyor. Kartını eşleştirmek isteyenlerin HES kodu olması gerekiyor. HES kodu ile eşleştirmeler site üzerinden yapılabilecek.

Aynı zamanda İstanbulkart Mobil kullanıcısı olanlar uygulamaya girişte gerekli yönlendirmelerle işlemlerini yapabilecek.