Dünya

Tüm dünyayı korkutan haberler peş peşe geliyor! Endişe veren yeni mutasyonlu koronavirüs tespit edildi!

Ortalama 49 ülkede başlayan aşı çalışmaları pek çok kişi rahatlatsa da son dönemlerde ortaya çıkan mutasyonlu koronavirüs haberleri herkesi tedirgin ediyor. Bilim adamları son olarak İngiltere, Güney Afrika ve Brezilya’dan sonra ABD’de farklı ve endişe veren bir mutasyonlu koronavirüs tespit ettiklerini açıkladı.

5ff38c837152d813bcb85e42.jpg

24 SAATTEN DAHA KISA SÜRE İÇERİİSNDE ÜLKEDE YAYILDI

Gelen bilgiye göre ABD’li bilim adamları 24 saatten daha az süre içerisinde ülke genelinde yayılan 3 yeni mutasyonlu koronavirüs tespit ettiklerini açıkladı. Bu virüslerden “A20C-US” adı ile Mayıs ayında tespit edilen mutasyondan daha fazla endişe verici olduğu ortaya çıktı.

MUTASYONLARIN ORTAK ÖZELLİĞİ

Mutasyonların tek bir ortak özelliği bulunuyor. Şu an dünya genelinde tespit edilen mutasyona uğramış koronavirüslerin ortak özelliği hepsinin daha bulaşıcı olması olarak açıklandı. Virüslerin ölümcül olması ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

koronavirus-1481167-2.jpg

VİRÜSÜN BAĞIŞIKLIK KAZANMASI İÇİN KÜÇÜK DOZLAR YETERLİ OLMAYACAKTIR

Yeni mutasyonlu virüsü tespit eden bilim adamlarından biri olan Dr. AliMokdad aşıların doğru bir şekilde tespit edilmesi gerektiğini belirterek, şu ifadeleri kaydetti:

“Mutasyonlara karşı aşı dozunun azaltılması veya yalnızca ilk dozun verilmesi konusundaki tartışmalar çok, çok tehlikelidir. Bir aşının virüsü çok, çok düşük seviyede yok etmesini istiyorsunuz. Ancak, vücudun bağışıklık geliştirebilmesi küçük dozlar yeterli olmayacaktır”

Bir Yorum

  1. Şimdiki mutasyon lu yeni tip virüs ingiltereden çıktıysa sırada İngiliz aşısı gelir 3 milyon kesin bizim hükmet sipariş eder