Gündem

Meteoroloji’den az önce uyarılar peş peşe geldi! Bu bölgede yaşayanlar dikkat!

MGM tarafından beklenen hava durumu tahminleri açıklandı. Açıklanan hava durumu tahminleri ile birlikte, bölgelerimizde hava durumu nasıl olacak? sorusu da cevap bulmuş oldu. Merak edilen detaylar haberimizde

Yapılan açıklamada, ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara’nın doğusu, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Antalya, Konya ve Karaman çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin edildiği belirtildi.

screenshot-24.png

Aynı zamanda yağışların, Akdeniz ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur ve sağanak, Marmara’nın kuzeydoğusu ile Batı Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü kar sağanağı, yağış alan diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi; Doğu ve Batı Karadeniz kıyıları ile Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde kuvvetli buzlanma ve don olayı beklendiği için vatandaşların tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

UYARILAR PEŞ PEŞE GELDİ

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI: Yağışların; Doğu ve Batı Karadeniz kıyıları ile Mardin, Batman ve Siirt çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak, Kahramanmaraş, Tunceli, Erzincan, Bingöl, Bitlis, Şırnak ve Hakkâri çevrelerinde yoğun kar şeklinde olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara (ulaşımda aksamalar, su baskını vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI: Rüzgarın Doğu Karadeniz kıyılarında kuzeybatı yönlerden, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Güneydoğu Anadolu’nun doğusunda güneyli yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına (40-90 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ BUZLANMA VE DON OLAYI UYARISI: Bu gece ve sabah saatlerinde Marmara ile kuzey, iç ve doğu kesimlerde yer yer kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara (ulaşımda aksamalar vb) karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BÖLGELERİMİZDE HAVA DURUMU NASIL OLACAK?

MARMARA

Çok bulutlu, bölgenin doğusunun kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yarın (Pazartesi) Karadeniz kıyılarında beklenen yağışların kar sağanağı şeklinde görülmesi bekleniyor. Bu gece ve yarın sabah saatlerinde Trakya’da kuvvetli olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

EGE

Çok bulutlu, Kütahya çevrelerinin bu akşam saatlerinde kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

AKDENİZ

Çok bulutlu, Antalya ve Doğu Akdeniz Bölümü’nün aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların kıyılarda yağmur, yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kar, Kahramanmaraş’ın yükseklerinde kuvvetli ve yer yer yoğun kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın Hatay, Adana ve Osmaniye çevrelerinde güneybatılı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor.

İÇ ANADOLU

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde Eskişehir çevrelerinin, yarın (Pazartesi) öğlen saatlerine kadar bölgenin kuzey ve doğu kesimlerinin, öğle saatlerinden sonra ise Konya, Karaman ve Sivas çevrelerinin aralıklı kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Bölge genelinde gece ve sabah saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don beklenmektedir.

BATI KARADENİZ

Çok bulutlu, bu akşam saatlerinde yer yer kuvvetli olmak üzere aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Sinop çevrelerinde yağmur ve karla karışık yağmur, diğer yerlerde kar şeklinde görülmesi bekleniyor. Kıyılarda hafif olmak üzere bölge genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ

Çok bulutlu, bölge genelinin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların Doğu Karadeniz kıyılarında yer yer kuvvetli (21-50 kg/m2) olmak üzere kıyılarında yağmur ve karla karışık yağmur, iç kesimlerde kar şeklinde olması bekleniyor. Rüzgarın bu akşam saatlerinde doğu kıyılarında kuzeybatılı yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) esmesi bekleniyor. Bu gece ve sabah saatlerinde bölgenin iç kesimlerinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

DOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların bölgenin güneydoğusu ile Erzincan, Tunceli, Bingöl ve Muş çevrelerinde yoğun kar; Van, Malatya ve Elazığ çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar, diğer yerlerde aralıklı kar şeklinde olması bekleniyor. Bu sabah ve gece saatlerinde kuvvetli olmak üzere buzlanma ve don olayı görüleceği tahmin ediliyor. Rüzgarın Bölgenin güneydoğu ve doğusunda kuvvetli, yer yer fırtına (70-90 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

GÜNEYDOĞU ANADOLU

Çok bulutlu, bölge genelinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların genellikle yağmur, Batman ve Siirt’in yükseklerinde yer yer karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.