Gündem

Koronavirüs sonrasında genel rahatlama için tarih verildi!

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, bu dönemde uygulanan aşı ile ilgili önemli değerlendirmelerde bulunarak, genel rahatlama için tarih verdi.

iha-kasim-16-9-1590732519-880x495.jpg

2022 YILINDA..

Prof. Dr. Ateş Kara yaptığı açıklamasında “Genel rahatlamamız ne zaman olur diyecek olursak, aşıyı ne kadar uygulayacağımıza, bizim aşıyı ne kadar kabul edeceğimize bağlı ama bu dönem her halde 2021 yılının yaz aylarında bir miktar olacaktır. 2022 yılında daha da rahat olabilir” dedi.

bilim-kurulu-uyesi-prof-dr-ates-kara-genel-13878696-7075-osd.jpg

MASKE KURALI GELECEK YAZA ESNEYEBİLİR

Prof. Dr. Ateş Kara, açıklamasının devamında maske takmanın önümüzdeki yaza kadar esnek hale gelebileceğini ifade ederek, şunları söyledi:

“Maske takmanın hafiflemesi için birincisi vaka sayılarımız azaldı. İkincisi aşıların hızla uygulandığını görüyoruz. Eğer planlanan şekilde aşılarımız ulaşır ve planladığımız şekilde dağıtabilirsek belki maskeye olan ihtiyacımız bir miktar azalacaktır. Bizim bundan sonra ülke olarak, kendimizi iyi hissetmediğimiz ve enfeksiyon olduğunu düşündüğümüz zaman maske takar hale gelmemiz gerekir ki bu salgınlara bu yaygın enfeksiyonlara karşı önüne geçebilelim. Genel rahatlamamız ne zaman olur diyecek olursak, aşıyı ne kadar uygulayacağımıza, bizim aşıyı ne kadar kabul edeceğimize bağlı ama bu dönem her halde 2021 yılının yaz aylalarında bir miktar olacaktır. 2022 yılında daha da rahat olabilir”

Bir Yorum

  1. Ya kardeşim yeterin artık ya gitsin bu mikrop istemiyoruz ya yeter artık