Sağlık

Bu ağrılar koronavirüsün habercisi!

Koronavirüsün öncü belirtisi olarak sırt, kas, vücut ve eklem ağrıları gösteriliyor. Uzmanlar bu 4 ağrının kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiğinin altını çiziyor. Uyarıların dikkate alınmaması durumunda kalıcı hareket hasarlarının yaşanabileceği belirtiliyor.

112165652-2a7111fc-5c40-4803-9746-cce54ce5c133.jpg

EN SIK GÖRÜLEN ERKEN BELİRTİLER

Prof. Dr Füsun Eroğlu, en sık görülen erken belirtileri arasında öksürük, baş ağrısı ve ateş olduğunu belirterek, şunları söyledi:

“Ancak son zamanlardaki kanıtlar, hastalığın başlangıç bulgularının sinir sistemi ve kas iskelet sistemi semptomları ile başvurmaktadır. Bu tür semptomların tanınması, hastalığın erken teşhisine ve önlenmesine yardımcı olabilir. Benzer şekilde, bu tür semptomların tedavisinin planlanmasına ve uzun vadede başka komplikasyonların önlenmesine yardımcı olacaktır”

5fe306f75542851e94116538.jpg

HALA TAM OLARAK ANLAŞILMADI

Uzman isim, açıklamasının devamında kas – iskelet sistemine bağrı ağrıların görülme sıklığının yüzde 1 – 35 arasında değiştiğini belirterek, “Bu semptomlar, hastaların yürüme gibi günlük yaşam aktivitelerini yapamamasına neden olabilir. Ayrıca, kas güçsüzlüğü gibi semptomlar uzun vadede kas atrofisi (kas küçülmesi) ve kontraktür (kasın elastikiyetini kaybetmesi) gibi komplikasyonlara neden olabilir ve günlük yaşam kalitesini daha da bozabilir. Koronanın kas-iskelet sistemine ait semptomları içeren hastalığın mekanizması hala tam olarak anlaşılmamıştır” dedi.