Dünya

239 kişilik yolcu uçağı Lazer silahıyla düşürüldü!

14 farklı ülkeden Malezya’nın başkenti Kuala Lumpur’dan Çin’in başkenti Pekin’e gitmek üzere havalanan uçağın düşmesi hakkında yeni bir iddia gündeme bomba gibi düştü.

DÜŞEN UÇAĞIN GİZEMİ BİR TÜRLÜ ÇÖZÜLEMEDİ

Boeing 777 tipi uçak, yaklaşık 40 dakika sonra radardan kaybolmasının ardından Hint Okyanusu’nun birçok kıyısında onlarca enkaz parçası bulunmasına rağmen MH370 sefer sayılı uçağın gizemi uluslararası çabalara rağmen bir türlü çözülemedi.

screenshot-9.jpg

450 SAYFALIK RAPOR YAYINLANDI

Hint Okyanusu’nun4 yıl boyunca neredeyse her noktası taranırken, 2018 yılında yayınlanan 450 sayfalık resmi rapor ile uçağın neden gece yarısı aniden rota değiştirdiği ve saatlerce yeni rotasında yol aldığına dair mantıklı bir bilgi yer almaması dikkat çekti.

screenshot-8.jpg

8 YIL SONRA YAZILAN KİTAP GÜNDEME BOMBA GİBİ DÜŞTÜ

Uçağın kaybolmasından yaklaşık sekiz yıl sonra yayınlanan Araştırmacı gazeteci Florence de Changy, ‘The Disappearing Act’ isimli kitap gündeme bomba gibi düştü.

Ödüllü Fransız gazeteci Florence de Changy’nin kitabındaki en çarpıcı detay ise, MH370 sefer sayılı yolcu uçağının yeni bir lazer silahıyla vurulduğu iddiası oldu.

screenshot-7.jpg

Uçağın kaybolduğu gün yeni bir lazer silah sisteminin test edildiğini belirten gazeteci, MH370’nin vurulmasının bir hata olabileceğini veya yanlış ellere gidecek özel kargonun durdurulması için hedef alındığını savundu. Ayrıca kitapta MH370’in pilotu Zahari Ahmed Şah’ın arkadaşı Peter Chong’un bir tanıklığına da yer verildi.