Gündem

Bilim Kurulu üyesi canlı yayında açıkladı! Şehirlerarası yasak ve yüz yüze eğitim…

Koronavirüs salgını ile ilgili artışlar hakkında Sağlık Bakanlığı Toplum Bilimleri Kurulu Üyesi Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan açıklama yaptı.

CUMA CUMARTESİ GÜNLERİNE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİYOR

Cuma Cumartesi vatandaşların virüse maruz kaldığı için cuma cumartesi günlerine dikkat etmesi gerektiğini açıklayan İlhan bugünler içerisinde insanlaırn evlerde vakit geçirmeleri gerektiğini duyurdu.

2020/12/15/necmi-ilhan-hsdq-cover.jpg

SALI, ÇARŞAMBA ARTIYOR

Koronavirüs salgını vakaların özellikle Salı Çarşamba günü arttığını belirten İlhan hafta sonu virüse yakalanan vatandaşların Salı ve Çarşamba günlerinde virüse yakalandığının ortaya çıktığını belirtti.

2019/05/11/havalimanlarinda-dis-hat-yolcu-basina-guvenlik-ucreti-alinacak-12974628.jpg

ŞEHİRLERARASI KISITLAMA OLACAK MI?

Şehirlerarası kısıtlama hakkında açıklama yapan Bilim Kurulu üyesi İlhan, şuanda seyahat etme zamanı olmadığını belirterek, “Seyahat kısıtlaması gelecek kanısında değil. Kişisel görüşüm yasak gelmeyeceği konusundadır. Ama hızlı bir şekilde yükseliş olduğu takdirde kısıtlama olabilir. “dedi.

2021/01/03/toplum-bilim-kurulu-uyesi-prof-dr-ilhan-15-13842742-3288-osd.jpg

YÜZ YÜZE EĞİTİM

Yüz yüze eğitim hakkında ise Bilim Kurulu üyesi İlhan 15 şubat tarihi hakkında, “Artış ve azalış eğilimine bakmak gerekiyor. Şubatın ilk haftasına bakıp değerlendirme yapılmalıdır. Son kararı yine Milli Eğitim Bakanlığı karar vermelidir. ” şeklinde konuştu.

MARTIN ORTASI DAHA UYGUN

Yüz yüze eğitim için yaptığı açıklama ile dikkatleri üzerine çeken İlhan, “15 Şubat yerine 15 Mart daha uygun olmalıdır çünkü aşılanma sonrasında antikor üretimi artması gerekiyor. “dedi.

Bir Yorum

  1. Hiç acilmasa kıyametin kopacak bu yılda böyle geçsin sağlık her şeyden önce gelir