Ekonomi

Altın almak isteyenleri heyecanlandıran açıklama geldi!

Arıyrük, altın almak isteyen vatandaşlar için önemli açıklamalarda bulunarak, 2021 yılı içerisinde altın fiyatlarının yükselerek, zirveye çıkacağını ifade ederek, bu sene rekorun 547 TL’yi geçeceğini söyledi. Merak edilen detaylar haberimizde

kuyumculardan-altin-tahmini-bu-yil-tarihi-13892321-6679-osd.jpg

ALTIN 547 TL’Yİ GEÇEREK DAHA YÜKSEK FİYATA ÇIKACAK

2021 yılı içerisindeki altın piyasasını değerlendiren Arıyürek, sözlerine şu şekilde devam etti:

“Öncelikle 2021 yılına gelmeden önce 2020 yılını değerlendirmek lazım. 2020 yılının şubat ayındaki bu Elazığ, Malatya depremleri, ardından Covid-19’un ülkemize ve dünyaya verdiği zararlar çok büyük oldu. Bu olaylardan dolayı bütün sektörler gibi bizim kuyumculuk sektörü de zarar etti. Bunun yanında Covid-19’dan ötürü altın fiyatlarında bir yükseliş oldu. 2019 yılında 291 lira olan has altın fiyatı 2020 yılını 456 lira fiyatıyla kapattı. Şimdi 2021 yılı beklentilerine geldiğimizde yeni seçilen Amerika Başkanın Hazine Bakanı olarak eski FET başkanını göreve getirmek istemesi ve onun da yaptığı sunumda dile getirdiği üzere kur politikası olarak doları kullanmayacak olması, altının yönünü yukarıya doğru çıkaracak gibi bir izlenim oluştu. 2020 yılında has fiyatı 547 liraya kadar yükseldi. Şu anda 445 – 450 lira aralarında oynuyor ve benim gördüğüm kadarıyla altın her zaman yaptığı zirvesini yeniledi. Ben bu sene içerisinde altının TL bazında 547 lirayı geçerek daha yüksek bir fiyata çıkacağını tahmin ediyorum”

kuyumculardan-altin-tahmini-bu-yil-tarihi-13892321-6811-m.jpg

ALTIN FİYATLARININ YÜKSELMESİNİN NEDENİ

Uzman Arıyürek açıklamasının devamında altın fiyatlarını hangi kriterlerin değiştirdiğini, “Dünya piyasasında, mesela Amerika Birleşik Devletleri’nin mali bir destekleme paketi var. Bu destekleme paketinin içeriğini daha bilmiyoruz, çok geniş kapsamlı olursa bu altının fiyatının yükselmesine neden olacak. Bunun yanında tekrar geçen seneki gibi Çin- Amerika ticaret savaşları olabilir. Merkez Bankaları faizleri yükseltmeyip eksilere doğru çekerlerse insanlar yatırım aracı olarak altına yönelebilirler. Bu da altının yükselmesinin etkenlerinden olur” şeklinde sıraladı.