Gündem

Sigara ve alkol kullananlar dikkat! Yasaklayacağız diye duyuruldu

Bağımlılıkla Mücadele Yüksek Kurulu toplantısı sonrasında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, alkol ve tütün bağımlılığına karşı yeni yasaklar getirileceğini duyurdu.

CUMHURBAŞAKANLIĞINDAN YENİ YASAK AÇIKLAMASI

Sigara ve alkol bağımlılığı hakkında Oktay, bağımlılıkla mücadeleyi “uyuşturucu, tütün ve tütün ürünleri, alkol ve davranışsal (dijital bağımlılık, kumar vb.)” gibi dört ana başlıkta topladıklarını ifade etti.

“Bağımlılıkla mücadelede en etkili yöntem, şüphesiz ilk denemenin önüne geçmek.” diyen Oktay, “Sayısız örnekler ve acı tecrübeler gösteriyor ki, ‘bir kereden bir şey olmaz’ yanılgısıyla başlayan süreç ne yazık ki bağımlılığa kadar gidiyor. Dolayısıyla gençlerimizin sigara, nargile, alkol, tütün gibi zararlı maddeleri hiç denememesini hedefliyor ve bu doğrultuda yoğun çaba sarf ediyoruz. Gençlerimizin toplanma alanları olan okullarda sigara içilmemesine yönelik tedbirleri artırıp, Milli Eğitim Bakanlığımız bünyesinde OBM (Okulda Bağımlılıkla Mücadele) programını yıl sonuna kadar tüm okullara yayacağız.” dedi.

2018/10/23/ogrencilerin-en-iyi-sigara-saklama-yerleri_780x520_1.jpg

“YASAKLAYACAĞIZ”

Alkol ve tütün mamulleri satışı yapıldığını gösteren reklam niteliğindeki tabela ve ayaklı panoların kullanımı ile ‘meyhane, tobacco shop, nargile cafe’ gibi isimlerin dükkan ismi olarak verilmesinin önüne geçmeyi planlıyoruz.

2019/06/03/sigara.jpg

Yine özendirici ve kullanım alışkanlığının yaygınlaşmasına hizmet ettiğini değerlendirdiğimiz nargilelik tütün ürünlerinde aromanın yasaklanmasına yönelik düzenlemeler yapmak da eylem planlarımız dahilinde bulunuyor. Bu yıl içinde tütün mamullerinin içeriğinin tespitine yönelik akredite laboratuvarını da hizmete sokacağız.”

Bir Yorum

  1. Yasaklar devamlı hızlandırır yalnız çare aryanlar hastaneye gitsede fayda bulamıyor buna bir tiksinme ilacı gibi bir çözüm bulunursa çok adam bırakır ve bıraktırır zaten sigara içmekten memnun deyiliz parasını el alıyor dumanını yel alınıyor derdi bize kalıyor bu illet için bir çare ilaç gerekiyor teşekürler