Sağlık

Bilim insanları kritik araştırma sonuçlarını açıkladı! Ölüm riskini yok ediyor!

Yeşil çay ve kahve ile ilgili olarak Japonya’da bilim insanları yaptıkları araştırma sonuçlarını duyurdu.

İNME VE KALP KRİZİ GEÇİRENLER DİKKAT!

Yapılan araştırma sonucunda yeşil çay veya kahve tüketiminin daha önce inme ya da kalp krizi geçirenlerin ölüm riskini resmen azaltarak yok ettiği tespit edildi.

Bilim insanları tarafından inme geçirenlerin yer aldığı gruba yapılan incelemede, günde en az 7 fincan yeşil çay tüketen kişilerin, nadiren tüketenlere göre ölüm riskinin yaklaşık yüzde 62 oranında az olduğu belirlendi.

ccjhacsz.jpg

ÖLÜM RİSKİ YÜZDE 22 DÜŞÜYOR

Araştırma ekibi günde bir fincan kahve içenlerin, düzenli şekilde kahve içmeyenlere kıyasla ölüm riskinin yaklaşık yüzde 22 daha düşük olduğu görüldü.

Öte yandan araştırmanın yer aldığı hakemli bilimsel dergi Stroke’ta yayımlanan araştırmada, haftada bir veya daha fazla bardak kahve tüketen ve iki hastalığı da geçirmeyen kişilerin, kahve içmeyen kişilere göre ölüm riskinin yaklaşık yüzde 14 daha az olduğu da tespit edildi.

Araştırmacılar, yeşil çay tüketiminin söz konusu hastalıkları atlatanların ileride kardiyovasküler hastalık geçirmesini önleyebileceğini söyledi. Kahveninse sağlıklı bireylerde bunu sağlayabileceğini ekledi.

screenshot-5.jpg

“GEREKSİZ YERE ŞEKER EKLEMEYİN” UYARISI YAPILDI

Ayrıca araştırmacılar Japonya’daki yeşil çay ve kahve tüketimindeki alışkanlıklara dikkat çekerek Zira İso, Japonya’da yeşil çayın genellikle suyla ve şeker katılmadan hazırlandığını belirtti. Kahvenin de genellikle suyla, ara sıra süt ve şekerle yapıldığını ekledi. İso, ” Bu içecekleri en sağlıklı şekilde tüketmek için gereksiz yere şeker eklemeyin.” uyarısında bulundu.