Bilim, TeknolojiGenelGündemKültür-sanat

Herkes merak ediyordu! Göbeklitepe metal blok gizemi çözüldü!

Geçtiğimiz günlerde Şanlıurfa’nın Göbeklitepe Ören Yeri bölgesinde bir araziye yerleştirilen ve herkesin dikkatini çeken metal blok bir süredir gizemini koruyordu. Bu sabah gizemli bir şekilde ortadan kaybolan bloğun sırrı çözüldü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Milli Uzay Programında yapmış olduğu konuşma sonrasında herkesin merak ettiği metal blok gizemi çözülmüş oldu. Bloğun üzerinde Göktürk alfabesi ile, “Gökyüzüne bak Ay’ı gör” yazdığı belirtildi.

UZYA PROGRAMI İÇİN YERLEŞTİRİLDİĞİ ORTAYA ÇIKTI

Erdoğan, yapmış olduğu konuşmasında “Mili Uzay Programını dünyaya açıklıyorum ve diyorum ki gökyüzüne bak Ay’ı gör”  ifadesini kullanmasıyla Göbeklitepe metal blok sırrı ortaya çıktı. Bloğun uzaya programı için oraya konulduğu belirtildi.

3 METRE YÜKSEKLİĞİNDE

Olay Şanlıurfa kent merkezine 20 km uzaklıkta olan Göbeklitepe yakınlarında meydana geldi. Örencik Mahallesi’nde tarladan geçen vatandaşlar, 3 metre uzunluğundaki metal bloğu gördü. Jandarmanın da kısa süre içerisinde olay yerine gelmesinden sonra, yapının etrafında şerit çekilerek nöbet tutulmaya başlandı.

VATANDAŞLARIN İLGİSİNİ ÇEKTİ

Kısa süre içerisinde bölgedeki vatandaşlar metal blok ile fotoğraf çekilmeye, yapıyı incelmeye gelmeye başladı.

Gizemli bir şekilde ortaya çıkan yapı, aynı gizem ile ortadan kayboldu. Yapının gizemli bir şekilde ortadan kaybolması herkesi meraklandırırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam gizemi aydınlattı.

“GÖKYÜZÜNE BAK AY’I GÖR”

Milli Uzay Programında açıklama yapan Erdoğan, “Yoğun strateji, hedef ve projelerin yer aldığı Milli uzay programımızı bugünlerde meşhur olan sloganıyla tüm dünyaya ilan ediyor; “Gökyüzüne bak Ay’ı gör’ diyoruz” dedi.