EkonomiGündem

Altın alım satımında flaş değişiklik! Resmen onaylandı

Altın alım satımında Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından flaş değişiklik kararı yayımlandı.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu tarafından Resmi Gazete‘nin bugünkü sayısında Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelikte Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yayımlandı.

ALTIN ALIM SATIMINDA FLAŞ DEĞİŞİKLİK

Yayımlanan değişiklik kararı ile, “22/6/2016 tarihli ve 29750 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanan Bankaların Kıymetli Maden Alım Satımına İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 4 üncü maddesine aşağıdaki fıkra eklenmiştir.” ifadeleri yer aldığı görüldü.

RESMEN ONAYLANDI

BDDK Altın başta olmak üzere kıymetli maden değerleme ve toplama ile ilgili alınan karar şöyle:

“(2) Bankalar, bankalar adına kıymetli maden değerleme ve toplama hizmeti veren anlaşmalı kuyumcular ve kıymetli maden eksperleri tarafından banka müşterilerinin altın cinsinden mevduat/özel cari/katılma hesaplarına alacak kaydetmek üzere toplanan fiziki altınlar, asgari olarak aşağıdaki tabloda yer verilen milyem değerleri üzerinden değerlenir. Değerleme işlemine ilişkin, içeriğinde asgari olarak, değerlemeye konu her bir parçanın; ayırt edici/tanımlayıcı ibaresi, gram cinsinden ağırlığı, ayarı, dönüşümünde kullanılan milyem değeri ve dönüşüm sonrası gram cinsinden ağırlığı ile tüm parçaların dönüşüm sonrası gram cinsinden toplam ağırlığının yer aldığı teslim tutanağı düzenlenerek, bu tutanağın bir örneği müşteriye verilir.