Gündem

Meteoroloji DİKKAT edin diyerek uyardı! Önlem alınmazsa felaket geliyor

Meteoroloji tarafından sabah saatlerinde dikkat edin diyerek kritik uyarı yapıldı. Yapılan uyarıların yanı sıra hava durumu tahminleri açıklandı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü bugünkü ve yarınki hava durumu ile ilgili olarak son tahminleri açıkladı. Açıklanan hava durumu tahminleri yanı sıra özellikle doğuda bulunan illerde çığ felaketi yaşanacağı uyarısında bulunarak önlem alınması gerektiği açıklandı.

YAĞIŞ BEKLENİYOR

Uyarıların yanı sıra Doğu Anadolu’nun batısı, Konya ve Karaman dışında İç Anadolu bölge geneli ile Osmaniye, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Öte yandan Muş’un yüksek kesimlerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde pus ve yer yer sis ile birlikte doğu bölgelerde buzlanma ve don olayının görüleceği tahmin ediliyor.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI

Rüzgarın güney yönlerden Marmara’nın batısı, İç Anadolu’nun kuzeyi, Batı Karadeniz ile Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde kuvvetli zaman zaman kısa süreli fırtına (50-70 Km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden soba ve baca gazı zehirlenmeleri, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ile ulaşımda aksamalar gibi yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI

Hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin 6 ila 12 derece üzerinde seyredeceği tahmin edilen Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda kar erimesi bekleniyor. Kar erimesi nedeniyle su baskını ve dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.