GenelSağlık

Hamilelik mide yanması ne iyi gelir? Hamilelik mide yanması nasıl geçer?

Hamilelik mide yanması hamilelerin yüzde 95'inin yaşadığı bir durum olarak ifade edilir. Mide yanmasına karşın tüketilmemesi gereken besinler haberimizde

Hamilelik mide yanması kadınların en büyük şikayetleri arasında bulunmaktadır. Çoğu kadınlarda ilk aylarda görülen mide yanması günlük hayatı olumsuz olarak etkilemektedir. Peki, hamilelik mide yanması ne iyi gelir? Hamilelik mide yanması nasıl geçer?

Hamilelik, her kadın için olağanüstü bir dönemdir. Bu dönem içerisinde vücudun yeni bir canlıya alışması, onu benimsemesi anneyi yorabilmektedir. Özellikle yaşanılan bu fiziksel süreçte günlük hayatı olumsuz olarak etkileyebilmektedir.

EN SIK GÖRÜLEN ŞİKAYETLER ARASINDA

Hamilelikte kadınların en sık karşılaştığı ve en çok yakındığı konular arasında mide yanması görülmektedir. Mide yanmasında doktorlar son çare olarak birtakım ilaçlar önerebilmektedir. Ancak ilaca kadar evde yapabileceğiniz bazı şeyler hamilelik mide yanması şikayeti konusunu azaltacaktır.

HAMİLELİK MİDE YANMASI NE ZAMAN OLUR?

Hamilelik mide yanması durumu genellikle son aylarda görüldüğü söylenir. Ancak bu durum ilk aylarda da sıkça görülmektedir. Genellikle annenin yedikleriyle alakalı bir durum olarak ifade edilmektedir.

MİDE YANMASINA KARŞI TÜKETİLMEMESİ GEREKENLER

Ancak bebeğin gittikçe büyümesi ve rahmin mideye baskı yapması sonucunda da ortaya çıkabilen mide yanmasına en iyi çözümlerin arasında asitli yiyecek ve içeceklerin tüketilmemesi gelmektedir. Hamilelerin sıkça karşılaştığı mide yanmasına kaşın limon, greyfurt, portakal, domates, soğan ve sarımsak gibi asitli ve midenin zor sindirildiği yiyeceklerin tüketilmemesi gerekmektedir.

MİDE YANMASINA NE İYİ GELİR?

Mide yanmasına genellikle yeşil – kırmızı elma, peynir, soğuk süt (yudumlayarak içilmesi tavsiye edilir) muz ve kuru ekmek gibi gıdaların tüketilmesi önerilir. Ancak tüm bunlara rağmen sorununuz geçmiyorsa, doktorunuza danışmanız gerekmektedir.