EkonomiGenelGündem

Son dakika Restoran ve kafelerin açılması hakkında flaş açıklama!

Son dakika Restoran ve kafelerin açılması ile ilgili olarak Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl flaş açıklama yaptı. Bingöl açıklamasında 5 maddede yol haritasını açıkladı.

Restoran ve kafeler ne zaman açılacak? diye merak edilirken Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl 5 madde Restoran ve kafeleri açacak yol haritasını duyurdu.

RESTORAN VE KAFELERİN AÇILMASI İLE İLGİLİ YOL HARİTASI

“TSE ile bir protokol imzaladık. Temizlik, hijyen, gıda güvenliği gibi konularda şartları harfiyen yerine getiren işletmelere COVID-19 Güvenli İşletme Belgesi veriyoruz. Bu belgeye sahip olan ve iyi niyeti suiistimal etmeyecek binlerce işletme var. Gelin, HES kodu ile bu işletmeleri açalım. 5 önerimiz var.” diyen Tüm Restoranlar ve Turizmciler Derneği Başkanı Ramazan Bingöl’ün açıkladığı maddeler şöyle:

1)Bir an önce ‘en sert tedbirlerle’, gerekirse ilk etapta yüzde 50 kapasite ile açalım.

2)Hijyen kuralları en katı şekilde uygulansın. Tedbirlere uymayanlar gerekirse kapatılsın.

3)Müşteriler HES koduyla restoranlara girsin.

4)Yeme-içme sektörü çalışanlarına aşılamada öncelik verilsin, risk en aza indirilsin.

5)Masalar arası sosyal mesafeye dikkat edilsin, uymayanlara ağır cezalar verilsin.

ZOR DURUMDAYIZ

TÜRES Başkanı Ramazan Bingöl açıklamasının devamında, “Bu salgının tek sorumlusu biz değiliz. AVM’ler, şehirlerarası ulaşım, turizm sektörü nasıl ve hangi koşullarda hizmet veriyorsa inanın bizler de bunu başarabiliriz. Öyle bir algı oluştu ki sanki virüs sadece restoranlardan yayılıyor. Gerçekten de bizim yüzümüzden salgının devam ettiği düşünülüyorsa soruyorum: 8 aydır kapalıyız. Neden bitmedi salgın? Oteldeki restoranda bulaşmıyor, uçakta yan yana oturuyoruz bulaşmıyor, berbere gidiyorsunuz bulaşmıyor… Ama restoranlarda virüs bulaşıyor.. Zor durumdayız. 2 milyon çalışan var bu sektörde, aileleri ile düşünün. Böyle giderse bu işletmelerin yüzde 30’u yeniden kepenk kaldıramaz. Ayrıca Bilim Kurulu’nun bir sözcüsü olması lazım. Her biri farklı şeyler söylüyor. Hangisine inanacağız?”  dedi.