EkonomiGündem

Herkesi yakından ilgilendiriyor! Bankalarda yeni dönem 1 Mart’tan itibaren başlıyor!

Herkesi yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Tüketiciler artık bankalarla olan ilişkisini salgın sebebiyle online olarak gerçekleştirebilecek. Şubelere gidilmeden artık hesap açma ve kapatma işlemleri dijital olarak yapılabilecek.

Konuyla ilgili gelen açıklamaya göre artık 1 Mart tarihinden itibaren bankalarda hesap açma ve kapama işlemleri dijital olarak gerçekleştirilebilecek. Bunun için aranan tek şart kişinin 18 yaşını tamamlamış olması.

1 MART TARİHİNDE BAŞLIYOR

Koronavirüs salgınının etkili olduğu bu dönemlerde vatandaşlar, bankalardaki işlerini gitmeden halletmek isteyenler için yeni bir karar açıklandı. Artık bankalarla ilgili bazı işlemler 1 Mart tarihinden itibaren online olarak uzaktan gerçekleştirilecek.

TEK BİR ŞART BULUNUYOR

Bu uygulamadan yararlanmak ve bankalardan online olarak hizmet almak isteyenlerin taşıması gereken tek bir şartı bulunuyor. O da işlem yapmak isteyenlerin 18 yaşını tamamlamış olması. Islak imza ve fiziki kimlik doğrulama sistemleri bu şekilde ortadan kalkacak. Müşteriler artık salgın döneminde bankalara gitmeden işlemlerini gerçekleştirebilecek.