Eğitim

Bilim Kurulu’ndan şoke eden açıklama! Okulların tamamen açılması ertelenecek!

Bilim Kurulu üyesi okullar için çok kritik bir açıklama yaptı. Mutasyon virüsün okulların tamamen açılmasını erteleyeceği belirtildi.

Koronavirüs salgını sebebiyle geçtiğimiz yıldan beri online eğitime devam eden öğrenciler, yüz yüze eğitimle ilgili son gelişmeleri yakından takip ediyor. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk okulların açılış tarihi ile ilgili detayları aktarmıştı.

Ancak Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, ülkemizde son dönemlerde ağırlıklı olarak mutasyon vakalarının arttığını ifade ederek, yüz yüze eğitim ile ilgili çok kritik bir açıklama yaptı.

MUTASYON VAKALARI ARTARSA..

Bilim Kurulu Üyesi Dr. Yavuz açıklamasında mutasyon virüse karşın mevcut kısıtlamalara kesinlikle devam edilmesi gerektiğinin altını çizerek, mutasyonun durumu ağırlaştırması durumunda önlemlerin arttırılması gerektiğini söyledi. Bu durumda da okulların açılmasının erteleneceğini belirtti. Detaylar haberimizde

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi ve İstanbul Üniversitesi İstanbul Tıp Fakültesi Mikrobiyoloji ve Enfeksiyon Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Serap Şimşek Yavuz, tüm veli ve öğrencileri yakından ilgilendiren çok kritik bir açıklama yaptı.

“TÜRKİYE’DE EN FAZLA SAPTANAN VARYANT”

Uzman isim, ülkemizde şu ana kadar en fazla İngiltere mutasyonunun görüldüğünü ifade ederek, okullarla ilgili, “Türkiye’de de en fazla saptanan şu ana kadar bu varyant. O nedenle Türkiye’de de bu varyantın yayıldığı kabul edebiliriz. Mevcut kısıtlamalara devam etmek zorundayız. Buna rağmen bu varyant ülkemizde de baskın hale gelirse, bu önlemleri de artırmamız gerekebilir. Okulların tamamen açılmasını bu nedenle ötelenecek” dedi.

“ŞUBAT ORTASI GİBİ OKULLARIN AÇILMASI PLANLANIYORDU”

Şubat ayının ortası gibi okulların açılmasının planlandığını ancak mutasyon durumu üzerinden ertelendiğini sözlerine ekleyen Yavuz, şu açıklamayı yaptı:

“Bir yıldır çok dinamik bir süreçteyiz. Önümüzdeki yılı da bu şekilde yakından izleyerek, önlemleri alacak şekilde belirlemek lazım. Tarihte bu dönemler daha bile uzun sürmüştür. Biz çok erken dönemde, daha umutlu bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Ama acele edersek, bu umudumuz boşa çıkabilir. Onun için bu yılı hepimiz aşıya ulaşana kadar kontrollü bir şekilde hatta eskisinden çok daha fazla dikkatli olarak geçirmek durumdayız. Okulların açılması planlanıyordu Şubat ortası gibi. Ama bu varyant kaygısı nedeniyle ötelenmiş oldu. Ama köy okulları açılabilir. Çünkü kontrolü daha kolay ve orada ciddi bir eşitsizlik oldu, ulaşamayanlar var eğitime. O da tehlikeli bir şey. Kar zarar gözetilerek köy okullarının açılması düşünebilir”