DünyaGenelGündemSağlık

Şimdi de Amazon mutasyonu çıktı! 3 kat daha hızlı bulaşıyor!

Amazon mutasyonu ile ilgili yapılan açıklama tüm dünyayı tedirgin etti. Yeni mutasyonun 3 kat daha hızlı bulaştığı ortaya çıktı.

Dünya koronavirüs salgınıyla mücadele ederken son günlerde mutasyon virüse karşın peş peşe açıklamalar geldi. Bugün Brezilya Sağlık Bakanı tarafından gelen bir açıklamaya göre Amazon’un bir bölgesinde farklı bir mutasyon tespit edildi.

Amazon mutasyonu olarak adlandırılan yeni mutasyonun 3 kat daha bulaşıcı olduğu ortaya konuldu. Konuyla ilgili tedirgin eden açıklama Brezilya Sağlık Bakanı Eduardo Paziello tarafından yapıldı. Detaylar haberimizde

3 KAT DAHA BULAŞICI

Amazon mutasyonu olarak adlandırılan mutasyon koronavirüsün yapılan analizler sonucunda 3 kat daha hızlı bulaştığı ortaya çıktı. Paziello, açıklamasının devamında araştırmanın henüz kim tarafından yapıldığı ve bu duruma karşın hangi aşının etkili olduğunu belirtmedi.

Paziello, Brezilya nüfusunun en geç Haziran ayına kadar yarısının aşılanacağını da sözlerine ekledi.

DAHA BULAŞICI OLDUĞU TESPİT EDİLDİ

Sao Paulo Üniversitesi profesörü İmmünolog Ester Sabinol ve ekibi, bölgede mutasyon koronavirüse karşın yeni veriler toplandı. Buna göre vakaların yüzde 42’sinin Kent ve Güney Afrika mutasyonlara benzer yeni bir türün varlığı tespit edildi. Uzman isim açıklamasında bu türün daha da bulaşıcı olduğunu belirtti.

 

Bir Yorum