GenelGündem

Meteoroloji’den sabah erken saatlerde uyarı geldi! 30 ilde yaşayanlar dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü 14 Şubat 2021 hava durumu tahminlerini sabah saatlerinde duyurdu. Yapılan açıklmada uzun zamandır hakkında uyarılarda bulunulan kar yağışının etkisinin başladığı açıklandı. İşte uyarılan iller ve bölgeler..

Meteoroloji tarafından kar, yağmur ve sağanakın etkili olması beklenen bölgeler tek tek açıklandı. Yapılan açıklamalarda da uyarılar peş peşe geldi. Meteoroloji aynı zamanda hava sıcaklığı ve rüzgar bilgisini de vererek, ülkenin hava durumunu harita üzerinden de aktardı.

14 Şubat hava durumu tahmini ve merak edilen detaylar haberimizde..

Sabah saatlerinde yapılan açıklamada ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile Antalya çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı, Marmara, İç Ege, Batı Karadeniz ile Eskişehir, Çankırı, Erzurum ve Ardahan çevrelerinin karla karışık yağmur ve kar yağışlı geçeceğinin tahmin edildiği belirtildi.

Özellikle yağışların; Marmara ve Batı Karadeniz’de yoğun kar, İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli yağmur ve sağanak şeklinde olmasının beklendiğini belirten MGM, Doğu kesimlerde buzlanma ve don olayının da beklendiğinin altını çizdi. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda çığ oluşma tehlikesi bulunduğu için vatandaşların tedbirli olması gerektiğinin altı çizildi.

HAVA SICAKLIĞI

Kuzeybatı kesimlerde 2 ila 5 derece azalacağı, iç ve doğu bölgelerde 2 ila 4 derece artacağı tahmin ediliyor.

RÜZGAR

Kuzeybatı kesimlerde kuzeydoğu yönlerden, güney, iç ve doğu bölgelerde güney yönlerden orta kuvvette, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde kuvvetli (30-50 km/sa), Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi bekleniyor.

UYARILAR

Meteoroloji yaptığı açıklamasında uyarıları da peş peş sıralayarak, vatandaşların tedbirli olması gerektiğinin altını çizdi.

YOĞUN KAR YAĞIŞI UYARISI: Yağışların; Marmara ile Batı Karadeniz’de yoğun kar (kıyılarda 5 ila 15 cm, iç kesimlerde 15-20, yüksek kesimlerde 20-30 cm) şeklinde olacağı tahmin edildiğinden kar yağışının meydana getireceği buzlanma ve don olayı ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI; Yağışların; İzmir ve Manisa çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yağış anında kuvvetli rüzgar ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI; Rüzgarın; Göller Yöresi, İç Anadolu’nun güney ve doğusu ile Doğu Anadolu’nun kuzeyinde güney yönlerden kuvvetli (30-50 km/sa), Marmara, Kuzey Ege ile Batı Karadeniz’in batı kıyılarında kuzeydoğu yönlerden yer yer fırtına (40-80 km/sa) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

ÇIĞ UYARISI: Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlarda çığ oluşma riski bulunduğundan, meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.