EğitimGenelGündem

Milyonlar merakla bekliyordu! Üniversiteler için önerilen tarih belli oldu!

Üniversiteler için beklenen tarih önerileri açıklandı. Uzmanlar mutasyon sebebiyle ilk senaryoda okulların açılması için Mayıs ayını işaret ediyor.

Koronavirüs salgını sebebiyle öğrenciler uzun bir süredir online olarak eğitimlerine devam ediyor. Yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını merak eden üniversitelerle ilgili şu an için masada iki farklı senaryo bulunduğu aktarıldı. Detaylar haberimizde

Üniversitelerin dışında 2020-2021 eğitim öğretim yılı ikinci dönem 15 Şubat tarihiyle başlıyor. 1 Mart itibariyle de 12. sınıfların ve ilerki dönemlerde vaka sayılarına göre diğer sınıfların başlayacağı ifade edildi. Bunun üzerine üniversite öğrencileri bahar dönemi için okulların ne zaman açılacağını merak ediyor. Üniversiteler ne zaman açılacak?

İLK SENARYO

Üniversitelerin yüz yüze eğitime geçişi kapsamındaki ilk senaryoya göre mutasyon virüsünün yayılmasına karşın eğitimin Mayıs ayında yüz yüze olarak başlaması öngörülüyor. Ağırlıklı olarak bu senaryonun üzerinde durulduğu ifade ediliyor. Bu senaryonun diğer senaryoya göre daha ön planda olmasının sebebi ise, mutasyon sayısının görüldüğü illerin 33’e, İngiltere mutasyonun 263, Güney Afrika mutasyonunun 23 ve 106 kökeni belli olmayan mutasyon tespit edilmesi olarak gösteriliyor.

Bu sebeple üniversitelerde yüz yüze eğitim biraz daha ağır alınırken, tarih olarak Mayıs ayı işaret ediliyor. Üniversitelerin Mayıs ayında yüz yüze eğitime başlaması ve bu durumun Ağustos ayına kadar devam etmesi değerlendiriliyor.

İKİNCİ SENARYO

İlk senaryonun dışında ön planda olan bir senaryo daha bulunuyor. Buna göre hibrit modelin ele alındığı bu senaryo içerisinde teorik derslerin online olarak verilmeye devam etmesi ve uygulamalı derslerin yüz yüze olarak yapılması planlanıyor.

BAKAN KOCA AÇIKLAMIŞTI

Geçtiğimiz günlerde toplantı sonrasında açıklama yapan Bakan Koca, üniversitelerle ilgili şu açıklamayı yapmıştı:

“Yükseköğretim konusunda Bilim Kurulumuz görüşüyor. Zannediyorum bu hafta konuyla ilgili cevap vermiş olacağız. Vakalarda giderek artış var, mutasyonlar varlığını göstermiş durumda. Yüz yüze eğitimin risk teşkil ettiğini şimdiden söyleyebilirim”