GenelGündem

Bu illerde restoran ve kafeler açılabilecek!

Koronavirüs salgını sebebiyle artan vaka sayılarını önlemek için bir süredir Türkiye genelinde restoran ve kafeler kapalıydı. Ancak vaka sayılarını düşüren illere Sağlık Bakanlığı’ndan flaş açıklama geldi. Detaylar haberimizde

Sağlık Bakanlığı, bir süredir kapalı olan ve ekonomik açıdan zorlanan kafe ve restoranlarla ilgili çare arıyor. Bakanlık, vaka sayılarını düşüren ve belirtilen kurallara uyan illeri ödüllendirmek adına kafe, restoran ve lokantaları belirli kurallar çerçevesinde açılabilmesi için formüller üretiyor.

ESNAF ŞİKAYETÇİ

Özellikle Kurban Bayramı’ndan sonra artış gösteren koronavirüs vakaları günlük 30 bin civarına ulaşmıştı. Bunun önüne geçmek adına yaklaşık 4 aydır restoran ve kafeler kapalı bir şekilde bekliyor. Esnaf ise, ekonomik olarak her geçen gün daha da sıkıntıya düşmesinden dolayı şikayetçi. Esnaflar, yetkililere seslenerek, belirli kurallar çerçevesinde dükkanlarının açılmasını talep ediyor.

FORMÜLÜN DETAYLARI

Konunun kısa süre içerisinde gündem olmasından sonra vatandaşlar, üzerinde çalışılan formülün detaylarını merak ediyor. Formülün detaylarına göre, il ya da ilçelerde vaka ve ölüm oranlarının belirli seviyenin altına düşmesi durumunda kurallara uyan halk ödüllendirilecek. Bu konuya ise İl Hıfzıssıhha kurulları karar verebilecek.

Vaka sayılarının azalmış olduğu bölgelerde lokanta ve kafeler açılabilecek.